Reisnieuws

Hoe te reizen als vegetariër

Gepubliceerd: 06 okt 2010
4

Het concept vegetariër is nog niet overal in de wereld helemaal doorgedrongen. Het is dan ook best lastig om als herbivoor terecht te kunnen in bepaalde landen. Columbus geeft je wat tips om vleesvrij te reizen!

Los van alle ups and downs die je tijdens het reizen weleens hebt, kun je als vegetariër on-the-go soms best moeilijk terecht in de plaatselijke restaurants. Een vleesloosdieet wordt niet overal begrepen. Soms heeft men er niet eens over gehoord! Geen nood, met deze tips lukt het vast beter.


1. Zorg voor duidelijkheid

Door taalbarrières is het sowieso al vaak lastig om uit te leggen wat een vegetarisch dieet inhoudt. Neem bijvoorbeeld een kipsalade. Men realiseert zich vaak niet dat de salade zonder de kip al vegetarisch is. Vaak is het ook het geval dat ze je niet begrijpen en het gerecht daarom niet maken of het eten is al in de ochtend gemaakt. Je kunt je dan afvragen of het überhaupt iets is wat je wilt eten. Bespaar jezelf dus de moeite en vraag gewoon of het zonder vlees kan in plaats van 'Is het vegetarisch?' Het is natuurlijk nog handiger als je deze vraag in de lokale taal kunt stellen.


2. Wees creatief, bekijk de alternatieven

Soms kom je ergens terecht waar geen vegetarische hoofdmaaltijden op het menu staan. In zo'n geval kun je de maaltijd samenstellen met (voor- of bij) gerechten zonder vlees. Het is best jammer dat je niet altijd alle lokale gerechten kunt proberen om de simpele reden dat er vlees in zit. Doe eens gek en probeer alleen de lokale desserts!


3. Wees voorbereid!

Laten we eerlijk zijn, er zijn ook situaties wanneer je echt nergens terecht kunt als vegetariër. Bijvoorbeeld als je dat ene vleesvrije gerecht dat je wel kan eten niet lust of allergisch bent voor een ander ingrediënt. In zulke gevallen is het altijd handig om een eigen hap bij je te hebben. Denk aan Snelle Jelle's, brood of appeltjes voor de dorst. Als je vegetariër bent om ethische redenen, bereid je dan voor op het eventuele dierenleed waar je oog in oog mee kan komen te staan. Het is lastig, maar zo ben je waarschijnlijk minder geshockeerd.


Ben jij ook vegetariër en vaak on-the-go? Columbus is benieuwd naar je tips! Laat het ons weten via het opmerkingenveld hieronder.Bovenstaande foto door: Esther.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Reisziekte: het bestaat echt

Zodra je hoort over een nieuwe bijzondere bestemming aan de andere kant van de wereld, moét en zál je erheen gaan en liefst zo snel mogelijk. Als jij jezelf hierin herkent, lijd je misschien wel aan de ziekte Dromomanie.

10
Reisnieuws
Waarom reizen verschrikkelijk is

We doen wel alsof reizen zo leuk is, maar laten we eerlijk wezen: de stress van de voorbereiding, de lange wachttijden en die vieze hotelkamers... Je zou er toch bijna van thuisblijven?

5

Reacties van bezoekers Reageer

Dossie

Door: Dossie • Geplaatst op

Leuke tips!

gelukkig ben ik qua eten snel tevreden en kan ik dagen overleven op brood en bonen in tomatensaus :) Instant noodles zijn een beetje saai maar ook best eetbaar.
Vaak prijzen ze vis inderdaad aan als vegetarische gerechten en in Azië heb ik regelmatig meegemaakt dat ook gevogelte geschikt wordt bevonden voor vegetariërs. Dat van Linda is herkenbaar, ik heb nooit problemen gehad, de twee keer dat het 'mis' ging en er toch kip door het eten zat was hier bij de Chinees..

mariekeev

Door: mariekeev • Geplaatst op

Ik reis de hele wereld over en soms is het makkelijk, soms iets lastiger om goed te eten. Echter, waar ik ook kom, het lukt mij altijd om prima te eten zonder vlees en vis. In een klein dorpje in het noorden van China, in Ecuador, nieuw Zeeland, Amerika, Tunesië, Malediven, Mexico, waar dan ook ter wereld.
Belangrijk: wees niet bang om naar lokale specialiteiten te vragen en dan vragen of het mogelijk is dit zonder vlees, kip (!), schaaldieren of vis te maken. Heerlijke almurzo's , gecaramelliseerde aardappel en andere gerechten komen dan voorbij.

lindakorsten

Door: lindakorsten • Geplaatst op

Altijd meenemen als vegetariër (ik spreek uit ervaring!): ijzertabletten en eventueel multivitaminen. Zo kun je wel een paar dagen overleven op salades. O, en een voorproever is ook altijd handig. Soms zien ze kip niet als echt vlees. Zoals ook bleek bij onze favo afhaal Chinees die na jaren trouwe klandizie ineens zei: "Vegetarische bami? O ja, met kip hè?" : O

StephanieMartijn

Door: StephanieMartijn • Geplaatst op

Bedankt voor de tips, leuk!
Het is inderdaad altijd handig om in de lokale taal zinnetjes te leren als;
'Heeft u een vegetarisch gerecht?' 'Zit hier vlees/vis in?' enz.
Vaak is er gelukkig altijd wel iets te vinden of zijn er behulpzame koks
die speciaal iets voor jou in elkaar flansen :)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.