Reisnieuws

Bijzondere reis: Sierra Leone

Gepubliceerd: 07 okt 2010 1
Wie altijd al bij een lokale stam heeft willen horen, kan nu terecht in Sierra Leone! Tribe Wanted opent vanaf oktober een nieuw eco-dorp in dit voormalige oorlogsland en steunt daarmee de bevolking.
In samenwerking met de overheid, landeigenaren en de lokale John Obey gemeenschap heeft Tribewanted.com een eco-dorp ontwikkeld. Het is de bedoeling dat de komende jaren een duurzame ontwikkeling ontstaat in de omgeving vlakbij de hoofdstad Freetown.

Tribewanted.com

De organisatie heeft als doel om multiculturele gemeenschappen te creëren die bijdragen aan de ontwikkeling van de lokale omgeving. Leden van het initiatief kunnen de dorpen bezoeken. Het bezoek wordt ingevuld met wonen, werken en leven met de locals. Zo kunnen ze bijdragen aan de ontwikkeling van het dorp en de omgeving. Momenteel heeft Tribewanted.com 'tribes' op Fiji en nu ook in Sierra Leone waar vanaf oktober 2010 leden welkom zijn.

Sierra Leone

Het land schijnt de mooiste kust van Afrika te hebben met lange witte ongerepte stranden. Het land heeft een rijke en bewogen geschiedenis door het slavernijverleden en de onlangs uitgewoede burgeroorlog. Er is momenteel een tribunaal bezig voor de oorlogsmisdaden die toen zijn begaan. In de zomer van 2010 getuigde op dit tribunaal het topmodel Naomi Campbell in de zaak van één van de aangeklaagden, ex-president van Liberia Charles Taylor, aan het Scheveningse Internationale Strafhof in Nederland. Sierra Leone werkt sinds 2002 aan de wederopbouw van het land. Het is er inmiddels relatief veilig en dat is ook wat Tribewanted.com wil laten zien, zodat het toerisme op gang kan komen voor de ontwikkeling van het land.

Meldt je aan als nieuwste stamlid door een profiel te maken op de website van Tribe Wanted.

Maak alvast kennis met de dorpelingen van John Obey in de video hieronder en zie hoe zij het Tribe Wanted-dorp voorbereiden op de komst van de nieuwe, internationale 'stamleden'.Bovenstaand beeld door: Sanne1983.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Bijzondere reis: Sierra Leone"

  • profile image comment

    Leuk dat jullie hier aandacht aan besteden. Ik heb zelf deelgenomen aan het project in Fiji. Het is echt een geweldig project en ik kan niet wachten ook Afrika te bezoeken. Het klopt trouwens niet dat er ook een stam in Peru is, er zijn daar alleen tot nu toe 2 trektochten gehouden, maar er is geen dorp gebouwd. Een interessant filmpje om te bekijken is die van deelneemster Hermione Way, die uitgebreid verslag doet van haar ervaringen in Sierra Leone tot nu toe (http://www.youtube.com/watch?v=vj2UDRX7STI&feature=channel)

    Door nienkekrook • geplaatst op 2010-10-13 13:50:28

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De week van de Columbus-community in beeld

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden van wildlife en we hebben een bijzonder straatbeeld voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden naar de topfoto’s?

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden v...

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...