Reisnieuws

Als vliegen niet meer kan...

Gepubliceerd: 15 okt 2010
0

Het vliegtuig is een van de meest populaire middelen om op vakantie te gaan. Het is niet voor te stellen hoe de wereld eruit ziet zonder vliegtuigen. Toch zou het maar zo kunnen dat we in de toekomst niet meer kunnen vliegen, bijvoorbeeld vanwege oliegebrek.

Vliegen is dé manier om wereld te verkennen. Het is snel, makkelijk en in de meeste gevallen nog redelijk goedkoop ook. Tijdens de vulkaanuitbarsting kregen we een voorproefje, maar niemand lijkt te kunnen bevatten wat er gaat gebeuren als het eind van het vliegtuigtijdperk echt aanbreekt.

Alternatieven

De trein lijkt een goed alternatief. Snel en veilig, maar helaas ook duur. En wanneer het aantal treinreizigers toeneemt, zal ook de prijs stijgen, aldus de wetten van de marktwerking. Bovendien werkt het in het nadeel van de treinen dat de wereld voor ongeveer 70% uit water bestaat. Zie met de Thalys maar eens van Miami naar Madrid te reizen.

Voor dat soort intercontinentale vakanties is er gelukkig de boot. Was de Titanic al een drijvend hotel, tegenwoordig zijn de schepen nog groter, mooier, hipper en luxer. Alleen moet je wel rekening houden met de snelheid - althans, het gebrek daaraan. Zit je met het vliegtuig binnen een dag heerlijk in Sydney, als je gaat varen, is het te hopen dat je baas erg gul is met het uitdelen van vakantiedagen.

Herontdekken

Toch zou het gebrek aan vliegtuigen ook een hernieuwde interesse op kunnen roepen voor bestemmingen dichterbij. We zijn er zo aan gewend geraakt zo ver mogelijk op reis te gaan en andere culturen met totale andere gewoonten te ontdekken, dat we soms vergeten dat ook dicht bij huis echte juweeltjes te vinden zijn. Pak de auto, trein, boot of zelfs fiets en ga cultureel schatzoeken bij de buren over de grens.

Couchsurfen

Als het reizen te duur of te ingewikkeld wordt, kunnen we altijd nog en masse gaan couchsurfen. Het is heel simpel: je biedt op internet je bank (of logeerbed) aan, of je kunt zelf een bank zoeken om gratis op te overnachten. Ook al kost de overtocht je dan kapitalen, de logies hoef je niet bij je budget in te berekenen en wie weet houd je er nog een vriendschap aan over.Wat zou jij doen als vliegen uit den boze raakt? Met de trein, met de bus of toch met de eigen auto op vakantie? Columbus is benieuwd naar je mening! Laat het ons weten via het opmerkingenveld hieronder.


Hoofdbeeld door: Arbeem.reisreporter.nl

Foto naast tekst door: Bowral.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Minder vliegen door taks

Maar liefst vijftien procent van de Nederlanders overweegt in 2008 niet meer met het vliegtuig op reis te gaan door de vliegtaks. Dit blijkt uit een enquête van Holiday Cars.

0
Reisnieuws
Trein vs. vliegtuig

Op reis binnen Europa, vliegangst en geen zin om eindeloos in de auto te moeten zitten? Neem dan een keer de trein. In Nederland rijden de treinen nog niet op hele hoge snelheid, maar zodra je de grens voorbij gaat kan je met honderden kilometers ...

0
Reisnieuws
Binnenkort achteruit vliegen

Wilt u aan het raam zitten, vooruit of achteruit? Dat is een vraag die je binnenkort kunt verwachten als je met het vliegtuig reist. Tien vliegtuigmaatschappijen denken erover na om de helft van de economyclass stoelen om te draaien. Op deze manie...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.