Reisnieuws

Beloning niet gekapt woud

Gepubliceerd: 16 aug 2007 1
Tijdens een bijeenkomst over klimaatverandering in Kenya lieten Costa Rica, Nieuw-Guinea en Congo de VN weten dat ze een beloning willen voor het intact houden van hun regenwouden.
De drie landen, samen de Coalitie van Regenwoud Naties, vinden dat niet alleen het herstellen van gekapte regenwouden beloond zou moeten worden, zoals nu het geval is. Deze regel werd ingevoerd in 1997 met het Kyoto Protocol. Het intact laten van bestaande regenwouden is net zo belangrijk en verdient daarom een tegenprestatie, vindt de coalitie.

‘Onze poging tot ontwikkeling zou serieuze vertraging op kunnen lopen tenzij we de steun van de internationale gemeenschap krijgen voor het behoudend gebruik van onze wouden’, aldus Gabons’ minister Koko. Het is nog onduidelijk of de Coalitie inderdaad een beloning krijgt, maar de kans is klein dat dit gebeurt via het Kyoto Protocol, dat in 2012 afloopt. De Secretaris van Milieu in India geeft als commentaar dat er te veel wetenschappelijke onzekerheden kleven aan dit beloningssysteem voor het behouden van regenwoud.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Beloning niet gekapt woud"

  • profile image comment

    Goede zaak ! Als je ziet hoe snel de regenwouden verdwijnen...... dan moeten we echt wel ingrijpen voor het te laat is !!!

    Door trijntje1 • geplaatst op 2007-11-20 13:18:49

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...