Reisnieuws

TIP: Boeddhistisch Filmfestival

Gepubliceerd: 04 okt 2010
0

De vijfde editie van het Boeddhistisch Film Festival opent op vrijdag 8 oktober heel zen met de gelijknamige film van Takahashi Banmei. Het festival met het thema 'Express Yourself' wordt gehouden in Amsterdam.

Het Boeddhistisch Film Festival Europa richt zich op kwaliteitsfilms die te maken hebben met spiritualiteit en boeddhistische inzichten. Openingsfilm Zen gaat bijvoorbeeld over het leven van een Japanse monnik in de dertiende eeuw. Howl, een Amerikaanse film over de culturele en persoonlijke gevolgen van een gedicht, sluit op zondag 10 oktober het festival af.

Express your Self

'The most important thing is to find out what is the most important thing', zei de Japanse Zenmeester Shunryu Suzuki. Hij bedoelde daarmee vooral: Wie ben jij? Wat is jouw ware aard en hoe druk je dat uit? Dat is waar het om draait tijdens het festival: Express yourself.

Kaarten?

Behalve films bekijken, kun je ook optredens bezoeken, workshops doen en lezingen bijwonen in Pathé Tuschinski en het Compagnietheater. Surf voor het volledige programma naar de website van het festival. Kaarten zijn te koop via de website en tijdens het festival aan de kassa van Tuschinski.

Foto door: Janhermens.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Vier Koninginnedag internationaal

Op 30 april viert bijna heel Nederland de geboortedag van voormalig koningin Juliana, oftewel Koninginnedag. Maar al die Nederlanders in het buitenland dan?

0
Reisnieuws
Lente: penisfestival-tijd!

In Nederland vieren we het begin van de lente met rokjesdag, in Japan hebben ze penis- en vaginafestivals. Het klinkt voor Westerlingen als een grote grap, maar door het hele Aziatische land zijn aan het begin van het voorjaar festivals ter ere va...

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Zomerfestivals bepalen hotelprijzen

Was je van plan dit jaar een festival te bezoeken en ter plekke te overnachten, dan mag je flink in de buidel tasten. De prijzen voor hotelkamers stijgen gedurende een festivalperiode met maar liefst 50%.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.