Reisnieuws

Reizen: Vroeger vs. Nu

Gepubliceerd: 05 okt 2010
1

Je hoort het de ouden van dagen al zeggen: "Vroeger was alles beter...". Maar is dat eigenlijk wel écht zo? Columbus zocht het voor je uit en kwam tot de conclusie dat reizen tegenwoordig toch echt wel beter is dan vroeger.

Wat is er dan zo veel beter aan het reizen van nu, vergeleken met bijvoorbeeld de jaren 50? Eigenlijk kun je beter vragen wat niet? Nu kan bijna iedereen op vakantie, vroeger was dat alleen voor de rijken weggelegd. Tegenwoordig vlieg je in gemiddeld 18 uur naar Bali, begin jaren '90 was je ruim 42 uur onderweg en maakte je ook nog eens zeven tussenstops.

Goedkoper

Het is bijna niet meer weg te denken uit onze maatschappij, de goedkope tickets. Je kan tegenwoordig voor 10 euro naar Barcelona vliegen! Dat was vroeger wel anders. Je moest minstens een jaar sparen als je naar Barcelona wilde vliegen en dan hebben we het nog niet eens over je levensonderhoud op locatie. Deze zo goed als gratis tickets biedt iedereen de gelegenheid om te reizen. Ongeacht uit welke klasse je komt of wat je opleidingsniveau is. Niet alleen de low-cost carriers stunten met prijzen, nee ook de hogere gewaardeerde maatschappijen zijn niet meer onbetaalbaar. De concurrentie is hoog en de prijzen zijn betaalbaar.

Snel & makkelijk

De afstanden zijn flink ingekort. Natuurlijk is Australië nog op exact dezelfde locatie op de wereldbol te vinden, maar de reistijd die je moet afleggen om er te komen is een stuk aantrekkelijker geworden. Niet alleen de reisduur is sterk verkort, maar ook het vervoersmiddel is een stuk luxer dan vroeger. Je kan comfortabel zitten en het eten aan boord van het vliegtuig is over het algemeen best goed. Heerlijk uitgerust met je buik vol kom je op je bestemming aan. Wie wil dat nou niet?!

Ook het organiseren van je reis is tegenwoordig heel eenvoudig. Je kan 24-uur per dag, online de beste vakantie, beste vlucht en het mooiste weer uitzoeken. In één druk op de knop is alles geregeld. Je betaalt je vakantie met online internetbankieren en huppa, je vakantie is binnen 10 minuten geregeld!

Nu vragen wij ons af, of na het lezen van dit bericht er nog steeds mensen zijn die vinden dat vroeger alles beter was?


Foto door:janopreis.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Als vliegen niet meer kan...

Het vliegtuig is een van de meest populaire middelen om op vakantie te gaan. Het is niet voor te stellen hoe de wereld eruit ziet zonder vliegtuigen. Toch zou het maar zo kunnen dat we in de toekomst niet meer kunnen vliegen, bijvoorbeeld vanwege ...

0
Reisnieuws
Waarom reizen verschrikkelijk is

We doen wel alsof reizen zo leuk is, maar laten we eerlijk wezen: de stress van de voorbereiding, de lange wachttijden en die vieze hotelkamers... Je zou er toch bijna van thuisblijven?

5
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Nieuwe bus rijdt over file heen

De rijken der aarde kunnen binnenkort hun vliegende auto pakken om files ter vermijden. In de toekomst zullen de mensen die met openbaar vervoer reizen echter ook geen last meer hoeven te hebben van files.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Moro

Door: Moro • Geplaatst op

Enige wat ik kan bedenken is dat sommige oorden overspoeld worden door toeristen en vroeger niet. Veel plekken zijn daardoor verpest, volgestampt met foeilelijke hotels en resorts en onnodig duur geworden. Plekken als Panama en Vietnam zijn voorbeelden van waar je heeeel snel heen moet gaan voordat de hele grote massa het echt ontdekt.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.