Reisnieuws

Op reis met de minicamper

Gepubliceerd: 29 sep 2010

Driewielers hebben niet het beste imago. Zelfs Mister Bean maakte de voertuigen belachelijk. Maar hij wist vast niet dat je met een driewieler en je hele hebben en houden de hele wereld door kunt crossen.

De Duitse designstudent Cornelius Comanns kreeg het voor elkaar een Piaggio Ape – voor wie het even niet voor zich ziet: de Ape is in feite een driewielige brommer met een laadbakje achterop – een nieuwe bestemming te geven. Met de juiste aanpassingen verandert het minivoertuig in een caravan. Het is klein, gemakkelijk en voor sommige mensen is het bovendien fijn dat je geen rijbewijs voor aanhangwagen hiervoor nodig hebt.
 

Complete uitrusting

Met een koelkast, bed, kastruimte, keuken, wasrek en een watertank met gootsteen heb je alles binnen handbereik voor een onvergetelijke vakantie. Je camper rijdt maar veertig kilometer per uur dus je moet niet teveel haast hebben, maar je hebt wel een unieke ervaring en genoeg tijd om de omgeving in je op te nemen. Bovendien bespaar je een fortuin aan benzinekosten ten opzichte van een normale camper.
 

Het buffeltje

Comanns noemt zijn campertje 'Bufalino', ofwel buffeltje. Omdat het zo'n klein karretje is, mag je ermee op sommige plaatsen komen waar gewone auto's verboden zijn. Dus of je op stedentrip wilt of naar een camping, je kunt altijd je Ape pakken. Alleen met z'n tweeen gaan is niet aan te raden, tenzij je allebei een Bufalino hebt.


Zelf eentje hebben? Dan zul je het moeten afkijken van Comanns en de handen moeten steken, ofwel de student heel lief aankijken. Het ontwerp is helaas nog niet in productie. Misschien dat een fabrikant die dit leest, zich geroepen voelt?


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
VIDEO: Duurzaam huis op wielen

Een caravan die duurzaam én comfortabel is. Doordat hij is ontworpen met de natuur in het achterhoofd, is deze bijzondere caravan van alle markten thuis.

0
Reisnieuws
Sleurhutten worden steeds cooler

Caravans iets van vroeger? MINI, Airstream Trailers en Republic of Fritz Hansen ontwierpen samen een caravan van deze tijd. Het moderne huis op wielen is 6,8 meter lang en is helemaal op het ontwerp van de MINI Cooper S Clubman afgestemd.

0
Reisnieuws
Zaterdag reisgadgetdag!

Ook in de reiswereld schieten rare gadgets als paddestoelen uit de grond. Twee leuke voorbeelden zijn de sQuba (een duikauto!) en de Tonke camper, beiden vervoermiddelen met een knipoog naar de avontuurlijke reiziger.

0

Reacties van bezoekers Reageer

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Lijkt me leuk voor alle Aziëgamgers. Je valt niet op tussen de tuk tuks

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.