Reisnieuws

's Werelds kleinste vliegtuigstoel

Gepubliceerd: 17 sep 2010
6

Iedereen die ooit heeft gevlogen in economy class, kent het gevoel om als sardientje in blik te reizen. Je weet niet of je links of rechts moet draaien en wiebelt tijdens de hele vlucht. Maar als je de nieuwste vliegtuigstoelen ziet, dan lijken de huidige stoelen nog koninklijke zetels...


Alsof je nog niet krap genoeg zit in het vliegtuig, komt het Italiaanse bedrijf Aviointeriors met een nieuwe vliegtuigstoel: de Skyrider. In deze stoel zit je in een verticale (staande) houding, waardoor er minder beenruimte in beslag wordt genomen. Normaal gesproken neemt een stoel 71 centimeter in beslag tussen de stoelen. Met de nieuwe vliegtuigstoelen is dat teruggebracht tot ongeveer 58 centimeter. Hierdoor is er meer ruimte voor meer mensen en dat betekent minder kosten.

Interesse

Volgens het Italiaanse bedrijf is er vanuit verschillende maatschappijen al interesse getoond in de Skyrider stoelen. De trend om in te perken op de beenruimte om meer stoelen in het vliegtuig te krijgen, is echter niet nieuw. Eerder dit jaar kwamen vliegmaatschappijen Ryanair en Spring Airlines al met de plannen om passagiers staand te laten vliegen.Zou jij in deze stoelen willen vliegen als de vlucht goedkoper was dan de huidige tickets? En wat zou een ticket dan moeten kosten? Columbus is benieuwd naar je mening! Laat het ons weten via het opmerkingenveld hieronder.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Ryanair voert staanplaatsen in

In 2009 werd er al over gesproken: staand vliegen. Het leek toen nog een irrealistisch plan, maar Ryanair maakt nu concrete plannen om het binnen een paar jaar door te voeren.

8
Reisnieuws
Ryanair laat passagiers staan

De Ierse vliegtuigmaatschappij Ryanair wil haar toestellen zodanig inrichten dat passagiers niet zittend, maar staand vervoerd worden.

0
Reisnieuws
Staand vliegen op komst?

Staan in een vliegtuig gevaarlijk? Niet volgens de Chinezen. De luchtvaartmaatschappij Spring Airlines is van plan om staanplaatsen te verkopen, om zowel de portemonnee van zowel de reiziger als van de maatschappij te verlichten.

3

Reacties van bezoekers Reageer

alainverhasselt

Door: alainverhasselt • Geplaatst op

Net terug van een tripje naar Valencia, met RyanAir... Nu nog zitplekken, maar zelfs deze zijn al zo krap dat je na 30 min. kromme tenen en stijve kuiten krijgt van de been"ruimte"!
Staanplaatsen kunnen toch alleen het gedachtenproduct zijn van een centenknijpende idioot die zelf alleen businessklasse vliegt. Als dat doorgaat is het officieel: dan vervoeren we onze varkens in vrachtwagens met meer luxe dan onszelf...

wonderboy

Door: wonderboy • Geplaatst op

Echt een krankzinnig idee. Alleen voor de superkorte vluchten een alternatief. VInd het al belachelijk dat je tegenwoordig al extra moet betalen voor een plaats met beenlengte. Laten ze eerst maar eens rekening houden met lange mensen. Probeer jij je maar eens in economy class te persen als je 2.05m lang bent.

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

Ik zou dit alleen acceptabel vinden op superkorte vluchten zoals bijv. van Nederland naar Londen. Op lange vluchten heb ik al de grootste moeite met de huidige standaard...

Pientje50

Door: Pientje50 • Geplaatst op

O, nee geen denken aan. Nog minder ruimte. We boeken altijd Comfortclass, een stuk prettiger reizen. Vooral op lange afstanden een aanrader.

Vagabond

Door: Vagabond • Geplaatst op

Hoe willen ze dit gaan realiseren voor mensen zoals ik, die ondergemiddeld van lengte zijn? Ik kan nu al niet met mijn voeten bij de vloer, hoe moet ik dan ook nog met mij billen op dat zitje komen om te vliegen??

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.