Reisnieuws

Nieuw: Kinderen in bagageruim?

Gepubliceerd: 14 sep 2010
21

Er zou een speciale, afgeschermde ruimte in vliegtuigen moeten komen voor families met kinderen, blijkt uit een recente poll van Skyscanner. De boekingssite vroeg naar de mening van reizigers over de wenselijkheid van kinderen aan boord van vliegtuigen.

De aanleiding van de poll was een nieuwsbericht over een Amerikaanse vrouw, die met oorklachten naar het ziekenhuis moest. Een kind had het tijdens haar vlucht op een gillen gezet.

Extreme oplossingen

De aparte ruimte is niet de enige oplossing die stemmers aandroegen voor lastige jonge passagiers. Er zou bijvoorbeeld ook kinderopvang aan boord kunnen komen of een 'toelatingsexamen' gehouden kunnen worden: alleen kinderen met voorbeeldig gedrag mogen mee. De meest extreme oplossing? Laat kids in het bagageruim meereizen.

Kinderen weren

Tweeduizend mensen deden mee aan de poll van Skyscanner. Tweederde van de (kinderloze) respondenten wil in een vliegtuig zo ver mogelijk van kinderen vandaan zitten. Een kwart wil zelfs dat alle kinderen geweerd worden uit vliegtuigen.


Zouden kinderen geweerd moeten worden uit vliegtuigen, of heb jij een andere oplossing? Columbus is benieuwd naar je mening! Laat het ons weten via het opmerkingenveld hieronder.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Waarom reizen verschrikkelijk is

We doen wel alsof reizen zo leuk is, maar laten we eerlijk wezen: de stress van de voorbereiding, de lange wachttijden en die vieze hotelkamers... Je zou er toch bijna van thuisblijven?

5
Reisnieuws
Verveling voorbij op vliegveld

Je hebt je netjes drie uur van tevoren ingecheckt en de douane ging voorspoedig. Daar sta je dan, en nu? Wachten maar. Kijkend naar de vingers van de klok die voorbij kruipen. Maar wachten op een vliegveld hoeft helemaal niet saai te zijn, mits je...

2

Reacties van bezoekers Reageer

Sytske

Door: Sytske • Geplaatst op

Kom net terug in Nederland na een vlucht van 9 uur vanuit Houston. Zaten in het vliegtuig achter een gezin met 3 kleine kinderen. Tegen de tijd dat die kinderen eindelijk uitgejengeld waren, was het alweer tijd voor het ontbijt. Nu dus een vreselijke jetlag omdat we niet hebben kunnen slapen! Kinderen onder 5 jaar zouden niet moeten kunnen vliegen omdat ze het gewoon niet snappen. Ze moeten lang stil zitten, zijn hun slaapjes kwijt door het gehang en gereis en alles om hun heen en zijn gewoon uit hun ritme. Is dit ook wel zo goed voor de kinderen?! (en de ouders en de mensen om hun heen?!!!!)

Hollandsmeiske

Door: Hollandsmeiske • Geplaatst op

Ik ben zelf moeder. Mijn schoonouders wonen in Centraal Azie en het kan niet anders of we vliegen daar heen. Het zijn echt niet alleen maar ouders die lekker op vakantie gaan. En dan nog, wat is daar nu mis mee? Ik ga mijn schoonouders hun kleinkind(eren) niet onthouden omdat er van die chagrijnige zeurpieten zijn die zeggen dat je maar lekker naar de camping moet gaan. Toen wij van de zomer vlogen was ons zoontje 20 maanden. Hij kan nog niet goed uitdrukken hoe hij zich voelt en natuurlijk hadden wij daarom driftbuien aan boord. Van de spanning, van het alles-is-anders zijn, opwinding, moeheid etc. Daarbij hadden wij ook nog een overstap dus voor hem extra inspannend. En dat uiten ze in huilen, krijsen etc. Natuurlijk hebben wij er alles aan gedaan om hem stil te krijgen. Het vliegtuig doorgelopen met hem op de arm etc. Maar zulke kleintjes voelen haarfijn aan dat alles anders is. Volgend jaar vliegen we weer. Dan met een kind van 2,5 en een baby.
Ik zou nu eens willen dat mensen niet zo snel oordelen. Wat nou camping? Soms heb je geen keus en moet je wel vliegen met kleintjes als er geen andere opties zijn.

Rena

Door: Rena • Geplaatst op

Hmmm, er is al veel geschreven. Krijsende kinderen zijn lastig, tot heden is het me altijd gelukt om me ervoor af te sluiten. En ik dacht bij me zelf: arm kind, wat moet er met jou aan de hand zijn dat je zo krijst. En soms dacht ik: ouders grijp toch in. En zie ik ouders die rustige kinderen hebben dan denk ik, zo kan het ook.
Ik denk met plezier terug aan onze vakanties met kinderen, gewoon op de camping in NL of Frankrijk, spelen met leeftijdsgenootjes. Ik vond en vind nog steeds, hier is het jonge kind op z'n plaats. Hier kunnen we een maatschappelijke discussie openen of het wel in het zin van het jonge kind is om verre reizen te maken. En daar heeft ieder weer zijn mening over.
Kinderen in bagageruim: NEE Ouders die hun kinderen over de wereld slepen en waarvan de kinderen dit heel duidelijk niet leuk vinden: DIE mogen van mij wel in bagageruim ;-)

edwinaverdingh

Door: edwinaverdingh • Geplaatst op

Als moeder van een ondertussen 14-jarige heb ik NOOIT problemen gehad met onze zoon tijdens vluchten. Van kleins af aan reist hij met ons mee. Op wat oorpijn na, wat je dan probeert op te lossen, hebben we er altijd voor gezorgd dat hij afgeleid werd wanneer hij zich begon te vervelen. En ik zeg BEGON! Laat het gedrag niet escaleren want dan loopt het fout af! Dan krijg je van die krijsende herrie!
Uren in die stoel moeten zitten doen wij als volwassenen ook niet, dus verwacht dat ook niet van kinderen. Neem ze eens op je rug, wandel er mee door te vliegtuig, laat ze eens een kijkje nemen in de werkhokjes van de stewards, lees verhalen voor, vertel over het land waar je naar toe gaat,... Met een beetje fantasie lukt dat wel!

WillemDelft

Door: WillemDelft • Geplaatst op

Niet elk kind misdraagt zich gelukkig, maar er zijn ouders die met kinderen omgaan alsof het katten zijn. M.a.w. af en toe eten en drinken geven en het kind verder lekker zichzelf laten opvoeden. Dat zijn geen ouders, dat zijn kinderbezitters. Die snappen dus ook niet dat het puur egoistisch is om met een kleuter van 5 naar Thailand te vliegen. Zo'n kind heeft daar niks aan, die wil alleen maar bij papa en mama zijn. Ouders die weten hoe je met kinderen reist die weten ook dat je de eerste 8 jaar net zo goed naar Zeeland kunt gaan. Die expeditie naar Machu Picchu komt wel als ze ouder zijn en het meer kunnen waarderen.
Ik heb een simpel advies: zulke vervelende kinderen van zulke akelige ouders krijgen van de stewardess een ranja met een rohypnolletje erin. Kind slaapt tot in de aankomsthal en iedereen is blij.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.