Reisnieuws

Nieuwe pil tegen jetlag

Gepubliceerd: 09 sep 2010
2

Na een lange vlucht ben je aangekomen op je bestemming. Het weer is goed, de accommodatie ziet er prachtig uit. Maar hoe kom je af van die vervelende jetlag? Simpel: met een pilletje.

Werking

Onderzoekers van de Universiteit van Manchester ontwikkelen met farmareus Pfizer een nieuwe pil om jetlag tegen te gaan. Dat is mogelijk door de ontdekking van een enzym dat je biologische klok reguleert. De anti-jetlagpil zal dit enzym zo manipuleren dat je biologische klok sneller of juist langzamer gaat tikken. Je lichaam kan zich zo beter
aanpassen aan de tijdzone op je eindbestemming. Weg vermoeidheid of juist slapeloze nachten!

Ook voor nachtdiensten

De anti-jetlagpil zal een dag voor vertrek moeten worden ingenomen. De uitvinders verwachten dat het middeltje niet alleen handig zal zijn voor reizigers, maar ook voor bijvoorbeeld mensen die veel nachtdiensten moeten draaien en kampen met een ontregelde biologische klok. Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer de pil in de winkels komt te liggen.
Kijk alvast voor nuttige anti-jetlagtips bij de Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Piloten zitten omhoog met jetlag

Piloten zitten steeds vaker oververmoeid achter de stuurknuppel. Daardoor dreigen er levensgevaarlijke situaties te ontstaan.

0
Reisnieuws
Vasten tegen jetlag

Ook bang voor een jetlag na een lange reis? Harvard University heeft een oplossing gevonden: vasten.

0
Reisnieuws
Speciaal ontbijt tegen jetlag

Na een lange vlucht kan je biologische klok soms dagen van de wijs zijn, heel vervelend als je net op een plek bent waar je alles wilt zien en dus veel energie nodig hebt. KLM serveert daarom voortaan een speciaal ontbijt dat op intercontinentale ...

2

Reacties van bezoekers Reageer

MarcoPetra

Door: MarcoPetra • Geplaatst op

Om fit uit het vliegtuig te komen maak ik al jaren gebruik van Sure2Endure. Naast dat ik minder moe ben reduceert het ook mijn jetlag bij transatlantische vluchten.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Ben benieuwd of het echt zal werken. Het lijkt op een een aprilgrap.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.