Reisnieuws

10 Vreemde smokkelpraktijken

Gepubliceerd: 05 sep 2010
3

Onlangs werd een Thaise vrouw aangehouden omdat zij in haar koffer een tijgerwelpje probeerde mee te smokkelen. Smokkelaars lijken vaak wel een diploma creativiteit te hebben als het gaat om oplossingen om dieren ongemerkt langs de douane te krijgen. Gelukkig falen velen jammerlijk. Columbus zette de meest bizarre pogingen op een rij.


1. Tijgerwelp in koffer

Eind augustus werd een Thaise vrouw in Bangkok aangehouden nadat een gedrogeerd tijgerwelpje was ontdekt tussen de pluchebeestjes in haar bagage. Zij riskeert door de smokkel een gevangenisstraf van vier jaar en een boete van € 1000. Volgens de vrouw heeft ze de bagage van 'iemand anders gekregen'.


2. Aap uit de hoed?

Passagiers op een vlucht van Peru naar New York werden twee jaar geleden opgeschrikt toen een klauwaapje in de paardenstaart van een medepassagier hing. Het aapje was ontsnapt van onder de hoed van de smokkelaar en had zich vastgeklampt aan haar haarbos. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij heeft de verstekeling zich de rest van de vlucht goed gedragen. Of hetzelfde gezegd kan worden van de smokkelaar, is maar de vraag...


3. Spinnen

Het klinkt bijna als de nieuwe kaskraker van Hollywood, maar deze arachnofobische belevenis werd gelukkig tijdig in de kiem gesmoord: in Brazilië werd in 2009 een Brit gearresteerd, dat hij had gepoogd te boarden met twee koffers gevuld met meer dan duizend levende spinnen. In het röntgenapparaat bij de controle werden de spinnen gelukkig opgemerkt en gered uit hun hachelijke situatie.


4. In blijde verwachting...

… van een aap?! Een Amerikaanse wist in 2008 geleden bijna weg te komen met een verboden huisdier, door een verdoofd aapje onder haar kleren te verstoppen en te stellen dat ze zwanger was. Uiteindelijk werd de dame opgepakt, nadat ze later in een kledingwinkel stond op te scheppen over haar 'prestatie'. Over je mond voorbij praten gesproken...


5. Duiven in broek

Een Australiër werd in 2009 op het vliegveld van Melbourne aangehouden na zijn vlucht vanuit Dubai. In zijn tas werden er bij de controle twee eieren ontdekt. Bij verdere controle bleek dat de man een duif aan elk van zijn benen had gebonden. Blijkbaar had hij weinig vertrouwen in hun postduiftalenten.


6. Achttien aapjes onder trui

Achttien titi-aapjes afgelopen zomer ontdekt door de Douane in Mexico. De man die de dieren probeerde mee te smokkelen werd opgemerkt omdat hij zich nerveus gedroeg. Geen wonder wanneer er zoveel dieren lopen te krioelen in sokken onder je trui... Twee aapjes overleefden de mislukte poging helaas niet.


7. Dichtgetapete schildpadden

Een Britse 'reptielexpert' probeerde begin dit jaar zeven schildpadden te redden omdat hij zag dat ze door de lokale bevolking in Corfu mishandeld werden. Hij kocht ze ter plekke van een vrouw die ook bloemen verkocht. Op het vliegveld van Londen werd hij betrapt. Om te voorkomen dat ze te veel zouden bewegen, had hij de poten van de dieren aan hun lijf vastgetapet. Hij kreeg een tienjarig verbod op het houden van reptielen. Nu maar hopen dat hij niet hetzelfde doet met zijn hond.


8. Met de auto

In Italië werd in 2009 een smokkelaar opgepakt. Hij had maar liefst 1.700 dieren in dozen in zijn auto gepropt, varierend van parkieten, muizen en hamsters tot Japanse eekhoorns, kameleons en schildpadden. Misschien bang om eenzaam te zijn, onderweg?


9. Gekko onderbroek

Een Duitse reptielenverzamelaar werd in januari dit jaar gearresteerd in New Zeeland. Hij had geprobeerd in zijn ondergoed 44 gekko's en skinks mee te smokkelen. Dat kan toch niet comfortabel zijn...


10. In de BH

Omdat een vrouw voortdurend aan haar borst zat te krabben, viel zij op bij de Zweedse douane in 2009. Bij nadere inspectie bleek dat ze maar liefst 75 levende slangen in haar beha had verstopt. In ieder geval hoefde ze niet bang te zijn dat iemand haar zou proberen aan te randen.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Sta niet bloot bij de bodyscan

Een Amerikaans bedrijf heeft de oplossing voor het beschermen van je intieme delen tijdens een bodyscan op het vliegveld. Plak er gewoon een sticker op!

1
Reisnieuws
Door: Veerle Maris
Tips en tricks invoerbelasting

Op reis shoppen we er graag op los. Veel dingen in het buitenland zijn namelijk mooier, beter of goedkoper. Helaas krijgen we vooral met producten buiten de EU te maken met invoerrechten die ervoor zorgen dat niet alles mee naar huis mag of we er ...

7
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Gekko’s in een onderbroek

Exotische dieren doen het goed op de zwarte markt. Keer op keer worden er nieuwe manieren bedacht om deze het land uitgesmokkeld te krijgen.

0

Reacties van bezoekers Reageer

ChristaThieme

Door: ChristaThieme • Geplaatst op

Het is belachelijk en triest dat er mensen zijn die dit doen. Eigenlijk is het gewoon dierenmishandeling!

estrellamolendijk

Door: estrellamolendijk • Geplaatst op

Het is echt te gek voor woorden hoe mensen het in hun hersens halen dieren uit hun leefomgeving te halen en de manieren waarop ze ze vervolgens vervoeren/smokkelen is al helemaal ongelooflijk. Ik kán er gewoon niet bij.

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Triest dat er mensen zijn die deze beesten willen mee smokkelen voor (vaak) commerciele doeleinden op een beestelijke manier!! Wat die arme dieren wel niet moesten doorstaan, voordat ze ontdekt werden! Aan de andere kant ook verontrustend, want de meeste dieren worden pas ontdekt op de airport bij aankomst. Niet eens bij vertrek!! En als je dan ook denkt dat de dieren vaak gered zijn, moeten ze helaas ook vaak alsnog afgemaakt worden, omdat ze het land niet in mogen volgens de regelingen van het desbetreffende land. En je kan ze moeilijk terug sturen. En ik kan geloven dat het dan ook voor de beambte moeilijk is als je zo'n beestje ontdekt. Hoe dan ook zijn de diertjes de dupe. Triest!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.