Reisnieuws

10 onmisbare reisapplicaties

Gepubliceerd: 20 aug 2010
2

Smartphonegebruikers kunnen hun geluk niet op. Steeds meer leuke en handige nieuwe applicaties komen er op de markt. Ook voor reizigers zijn er verschillende apps te downloaden die tijdens een reis van pas kunnen komen. Columbus selecteerde tien praktische apps voor je.


1. Speel je eigen reisagent

Geen reisagent meer nodig! Met de TripIt travel organizer kun je met gemak op je telefoon een reisagenda bijhouden. Mail je reisschema naar TripIt en de applicatie zet het allemaal handig voor je in een agenda. Zelfs je vlucht- en hotelboekingen worden voor je bijgehouden.
Download voor iPhone
Download voor iPhone


2. Zit alles in je rugzak? Even afvinken

Van plan met een rugzakje de wijde wereld in te trekken? Met de backpacker checklist ga je goed voorbereid op vakantie. Vink per product aan wat je al gepakt hebt of geef aan waar je nog producten moet kopen. Zo vergeet je niets en ga je vol vertrouwen je volgende avontuur tegemoet.
Download voor iPhone


3. Vluchtinformatie bij de hand

Wanneer je vliegtuig vertraging heeft, is het behoorlijk vervelend om de hele tijd naar het inlichtingenbord te lopen om te kijken of er al iets bekend is over jouw vlucht. Met de app 'Flight Track' hoef je niet meer op te staan, want je krijgt up-to-date vluchtinformatie. Ook handig wanneer je vrienden of familie gaat ophalen van het vliegveld en de exacte aankomsttijd wilt weten.
Download voor iPhone (€ 3,87)
Download voor BlackBerry (€ 3,87)
Download voor Android (€ 3,87)


4. Zoek en boek

Voor reizigers die gebruik maken van hostel is de app 'Hi Hostels - Book Now - Worldwide' onmisbaar. Er staan namelijk meer dan vier duizend verschillende hostels in deze database. Of je nu je een slaapplek zoekt in Finland, Zuid-Korea of Saoedi-Arabië, deze app helpt je bij het vinden én zelfs bij het boeken. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.
Download voor iPhone


5. Hier ben ik!

Wanneer je op wereldreis bent, wil het thuisfront natuurlijk wel op de hoogte blijven van de plekken waar jij je bevindt. Via mail of sms kun je je vrienden en kennissen laten weten waar jij uitspookt. Met de iPhone app 'Share My Position' en de BlackBerry app 'IAmHere' heb je met een druk op de knop je Google positie aan het thuisfront doorgegeven. Ook handig als je je in een penibele situatie bevindt waar je uit geholpen moet worden...
Download voor iPhone
Download voor BlackBerry


6. Mag het licht aan?

Niets is vervelender dan wanneer je in het donker naar je sleutels moet zoeken of zonder licht je tent op de camping moet terugvinden. Een lamp kan maar al te vaak van pas komen en met de Zaklamp applicatie heb je er altijd één bij je.
Download voor iPhone
Download voor Android


7. Hoe laat is het nu thuis?

Ook handig voor reizigers - en mensen die geen rekenwonder zijn - is een Wereldklok applicatie. Zo hoef je nooit meer terug te rekenen wanneer je een belletje naar huis wilt plegen en krijg je geen knorrige vader aan de lijn omdat je hem net uit bed hebt gebeld.
Download voor iPhone (€ 0.79)
Download voorAndroid


8. Is er een dokter in de buurt?

Het is de nachtmerrie voor een reizigers: ziek worden in het buitenland. Een vervelende situatie waarbij je het liefste medisch advies wil hebben. De applicatie Dokter op reis' kan helpen. De virtuele dokter vertelt je wat je moet doen bij de meest voorkomende medische problemen. Per ziekte kun je duidelijk lezen wat de verschijnselen zijn en of je een echte dokter in moet schakelen.
Download voor iPhone (€ 9,99)


9. Alvast je vakantiefoto’s afdrukken

Voor wie niet kan wachten, kan met de applicatie 'Hema foto' al tijdens zijn reis foto’s laten afdrukken. Bij thuiskomst kun je dan meteen je favoriete vakantiekiekjes ophalen. Bovendien biedt deze app de mogelijkheid om van een foto een ansichtkaart te maken en deze op te sturen. Geen standaard vergezichten meer: het is toch veel leuker het thuisfront jaloers te maken met jouw zongebruinde bolletje?
Download voor iPhone


10. Test je wereldkennis

Spelletjes zijn altijd goed wanneer je weer eens vier uur moet wachten op de bus en even niets te doen hebt. Waarschijnlijk kun je je reisbestemming nog wel aanwijzen op een wereldkaart, maar kun jij zonder problemen Tadzjikistan aanwijzen? Ga de uitdaging aan en de verveling te lijf met de Landkaartenquiz app.
Download voor iPhone

Foto hoofdbeeld door: Pagedooley.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Boarden met je mobieltje

Online inchecken wordt door veel reizigers al gedaan, maar boarden doen de meesten vaak nog steeds met een papieren boarding pass. En dat terwijl veel luchtvaartmaatschappijen daar al een technologische variant voor hebben bedacht. Het zal waarsch...

0
Reisnieuws
Door: Christa Klop
Klimaat app voor iPhone

Heb jij met vrienden of familie ook soms ellenlange discussies over of het broeikaseffect nou wel of niet bestaat? Apple komt nu met een handig hulpje, om sceptici de mond te snoeren.

0
Reisnieuws
iPhone app tegen vliegangst

Mensen met vliegangst kunnen vanaf nu wat rustiger in het vliegtuig stappen. Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic Airways denkt namelijk de uitkomst te bieden voor de angstigen onder ons. Althans, mits ze in het bezit zijn van een iPhone.

3

Reacties van bezoekers Reageer

alu

Door: alu • Geplaatst op

Helaas wat weinig androidapplicaties :(

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Hier zitten heel bruikbare applicaties bij (6 en 8) Goed idee als je alleen reist.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.