Reisnieuws

10 hoteltips voor goed verblijf

Gepubliceerd: 22 aug 2010
1

Een verblijf in een hotel hoort zorgeloos te zijn. Gewoon lekker genieten van je welverdiende vakantie. Om het je ervaring nog aangenamer te maken heeft de Columbusredactie tien hoteltips verzameld. Een prettig verblijf toegewenst!


1. Bestudeer de kaart van je bestemming voordat je boekt

Voordat je een hotel boekt, kan het handig zijn om op Googlemaps de locatie van het hotel te bestuderen. Zo is snel zichtbaar of er restaurants in de buurt zijn en kun je berekenen hoeveel kilometer het hotel vanaf het vliegveld is. Bekijk de kaart goed, want het is natuurlijk ook niet heel gezellig om je vakantie naast een vuilnisbelt of de gevangenis te vieren.


2. Pleeg een belletje naar het hotel

In het internettijdperk gaan de meeste reizigers ervanuit dat online de beste deals te vinden zijn. Echter, een belletje naar het desbetreffende hotel kan soms wonderen doen. Vraag aan een medewerker wat je betaalt voor een nachtje en vergelijk de het antwoord met de online prijs. Easy does it! Je kan bovendien om extra's vragen. Wie niet waagt wie niet wint, nietwaar?
Foto door: Vlinder.reisreporter.nl


3. Going Dutch: boek een kamer met een koelkast

Voor mensen die over een krap budget beschikken maar wel in een hotel willen slapen: als je een hotel boekt met slechts logies, let bij het boeken erop dat je een kamer boekt met een koelkastje erin. Zo kun je je eigen gekoelde dranken, toetjes en beleg voor op brood in je eigen hotelkamer bewaren. Toegegeven, het is een beetje zuinig en lunchen op je hotelkamer is niet heel spannend, maar je hebt wel een goedkope vakantie.
Foto door: Jezz.flickr.com


4. Kies een kamer op de eerste of tweede verdieping

Een tip van een brandweerman: ondanks het mooie uitzicht wat je soms in hoger gelegen hotelkamers krijgt, kies voor kamers op de eerste of tweede verdieping. Wanneer er brand uitbreekt, kun je op deze etages tenminste naar buiten springen. Vanaf de achtste verdieping wordt dat toch lastiger.
Foto door: trijntje1.reisreporter.nl


5. Neem een deurstopper mee

Laat geen indringers je hotelkamer binnen! De meeste hotelkamers hebben wel een slot, maar er zijn ook hotelkamers die minder veiligheid aan hun gasten bieden. Om je ook daar veilig te voelen kun je je eigen deurstopper (bijvoorbeeld gemaakt van een stuk hout) gebruiken en deze onder de deur schuiven. Een goedkope, lichtgewicht oplossing om je toch veilig te voelen. Afhankelijk van het slot op je kamerdeur zijn er ook andere simpele oplossingen om inbrekers letterlijk buiten de deur te houden.
Foto door: woodleywonderwork.flickr.com


6. Vergeet je stekkerdoos niet

Telefoon, iPod, laptop en camera: heel wat apparaten die opgeladen moeten worden. Wanneer je maar twee stopcontacten hebt wordt het lastig ze allemaal tegelijk van stroom te voorzien. Een stekkerdoos of verdeelstekker biedt de oplossing. Ook handig als je met meerdere mensen op reis bent en tegelijk je telefoon wilt opladen. Vergeet echter niet een wereldstekker mee te nemen, anders zit je alsnog zonder stroom.


7. Labelen maar

Je doet er ook verstandig aan om alle kabels en snoertjes van de laptop, digitale camera, externe harde schijf en telefoonoplader te labelen. Wanneer jij dan je telefoonoplader vergeet, belandt deze hopelijk niet op de plank bij de hotelreceptie, maar wordt jouw telefoonoplader naar je huis teruggestuurd. Dat kan een aardige duit schelen aan het einde, en een label kost je nog geen tien cent.
Foto door: Theogeo.flickr.com


8. Gebruik een t-shirt als kussensloop

Je wilt er niet teveel bij nadenken, maar honderden hotelgasten voor jou hebben op jouw hotelkussen liggen kwijlen, snurken en zweten. Niet echt een fris idee. Wil jij toch nog enigszins op een schoon kussen slapen? Gebruik dan een eigen T-shirt als kussensloop. Een shirt heeft iedereen tenslotte wel mee op vakantie. De geur van je eigen wasmiddel doet je helemaal aan thuis denken. Slaap lekker!
Foto door: dream.reisreporter.nl


9. Leen een telefoonoplader van de receptie

Nee hè! Het kan een grote bron van frustratie zijn als de batterij van je telefoon leeg is en je dus niet meer kunt bellen. Nog vervelender is het als je ook nog eens je oplader bent vergeten. Geen nood. Er zijn namelijk meer mensen die spulletjes vergeten. Niet alleen vanaf thuis; ook vaak genoeg laten hotelgasten hun telefoonoplader in de kamer achter. Grote kans dus dat de hotelreceptie nog eentje heeft liggen die geleend kan worden.
Foto door: debbiedb.reisreporter.nl


10. Neem een luciferdoosje van het hotel mee

Wanneer je de hotelkamer verlaat om de stad te verkennen, steek dan bij vertrek een luciferdoosje van het hotel in je zak. Deze liggen doorgaans in de kamer of bij de receptie. Vooral in landen waar jij de taal niet machtig bent kan dit handig zijn. Als je de weg kwijt bent in de grote stad, kun je namelijk aan de lokale bevolking het luciferdoosje laten zien en kunnen zij je de weg wijzen. Zo raak je nooit meer verdwaald.


Foto hoofdbeeld door: kevindooley

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
De 10 grootste hotelirritaties

Hoe meer je reist, hoe meer verschil je ziet in de wijze waarop hotels worden gerund. Hoe duur een hotel is, maakt niet het verschil. Het is de bezieling van de eigenaar en de wil om het de gast naar de zin te maken dat het verschil maakt. Sommige...

16
Reisnieuws
Voorkom diefstal in je hotelkamer

Paspoort en geld in de kluis, ramen dicht en kamerdeur op slot. Logische handelingen die je verricht voordat je het hotel verlaat en de omgeving gaat verkennen. Toch is dit niet voldoende; vaak is het kinderlijk eenvoudig om zonder sleutels een ho...

3
Reisnieuws
Bewust reizen: hoe doe je dat?

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor veel landen en kan een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een land. Maar om écht een positieve bijdrage te leveren, zul je als reiziger wel zelf een paar aanpassingen moeten doen.

3

Reacties van bezoekers Reageer

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Nummer 6 vind ik een geweldige tip. Stopcontacten zitten ook vaak op heel rare plaatsen en dan is zo'n stekkerdoos extra handig!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.