Reisnieuws

Top-10 ecologische stranden

Gepubliceerd: 15 sep 2010
0

In een tijd dat veel stranden in de Golf van Mexico worden verwoest door de olie van BP, zou je bijna vergeten dat er ook nog mooie ecologische stranden bestaan op de wereld. Daarom heeft Columbus een aantal van deze droombestemmingen op een rij gezet, waar zowel mens als dier nog van kunnen genieten.1. Whitehaven Beach, Whitsunday island, Australië

Om van dit strand te kunnen genieten, zul je eerst het vliegtuig moeten pakken naar de andere kant van de wereld. Je vindt het namelijk aan de oostkust van Australië. De reis zal echter zeker de moeite waard zijn.

Het Whitsunday Island bevindt zich namelijk bij het zuidelijke deel van het beroemde Great Barrier Reef. Het is de grootste van een groep van 74 eilanden. Het 6.9 kilometerlange strand van Whitehaven Beach heeft verschillende regionale en nationale prijzen gewonnen, die duidelijk maken waarom het strand in deze lijst thuishoort. Het strand werd onder andere uitgeroepen tot het schoonste strand van Queensland en won daarnaast prijzen voor milieuvriendelijkheid en het herstel van natuurlijke hulpbronnen. Toegang voor toeristen wordt beperkt door de Great Barrier Reef Marine Park Authority. Ze mogen het strand alleen bezoeken als ze zich registreren met een gids.
Foto inzet door: Ingrover.reisreporter.nl

Foto door: Marieke7.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Nieuwe eilandbewoner gezocht

Wie toe is aan rust en ruimte, maar niet naar de andere kant van de wereld wil verhuizen, kan nu terecht op het Schotse eiland Muck. Daar staat nog een huisje leeg...

2
Reisnieuws
Wonen op drijvend vuilniseiland?

Wonen op een eiland van vuilnis: het klinkt niet echt aantrekkelijk, maar het zou zo maar werkelijkheid kunnen worden. Nederlandse wetenschappers willen namelijk een bewoonbaar eiland van plastic afval creëren.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.