Reisnieuws

Wees een toerist: 5 tips

Gepubliceerd: 02 sep 2010
2

Hoe erg je ook je best doet om je tijdens je reizen te gedragen als een local, je zult altijd een toerist blijven. Ga dit niet uit de weg, maar omarm alles wat het leven als toerist je te bieden heeft. Columbus zet vijf tips voor toeristen op een rij.

1. Heerlijk verdwalen

Veel reizigers hebben er een hekel aan om te verdwalen in een vreemde stad. Ze zullen er alles aan doen om het te laten lijken dat ze weten waar ze zijn en waar ze heen moeten. Zolang niemand maar het idee krijgt dat ze een verdwaalde toerist zijn. Verdwalen kan echter ook leuk zijn. Geniet van al het onbekende dat je tegen komt en misschien doe je wel een geweldige nieuwe ontdekking. Wees ook niet bang om locals de weg te vragen. Zij weten het beste waar je moet wezen en misschien kunnen ze je meteen ook wat tips geven voor leuke cafeetjes die niet bij toeristen bekend zijn.


2. Doe wat je thuis ook zou doen

Hoewel je vooral op reis gaat om dingen te zien en te ervaren waar je thuis niet mee in aanraking komt, is het soms ook leuk om juist de bekende dingen op te zoeken. Op deze manier merk je pas echt de verschillen met thuis. Het klinkt verschrikkelijk, maar ga bijvoorbeeld tijdens een stedentrip vooral een keer naar de McDonalds - zelfs al bestel je helemaal niets. Je ziet er veel lokale jongeren en het zal je opvallen dat het menu is aangepast aan het land waar je je bevindt. Weet je nog onze McKroket? Zo kom je misschien een McMoussaka of McBurrito tegen. Proeven is uiteraard niet verplicht, dat kun je misschien beter bij een echt lokaal restaurantje doen. Maar het levert in ieder geval een interessante mix tussen herkenning en verrassing. En heb je ooit gehoord van de Big Mac valuta? Een handig trucje dat sommige reizigers aanhouden: aan de hand van wat een burger bij de McDonalds in het buitenland kost, kun je zien wat de lokale munt ongeveer waard is ten opzichte van onze eigen euro.

3. Eet ook niet-lokale gerechten

Veel reizigers nemen zich voor om tijdens hun reizen te genieten van het lokale voedsel. De lokale gerechten hoeven echter niet de beste gerechten zijn die er te krijgen zijn in de streek. Waag je tijdens je reis daarom ook eens aan 'buitenlands voedsel'. Dat het geen lokale gerechten zijn, betekent namelijk niet dat het eten niet goed is. Probeer bijvoorbeeld eens die luxe sushitent in Barcelona uit. En: vraag vooral aan locals wat goede restaurants zijn en laat je niet afschrikken als ze je een Italiaan adviseren, terwijl je in Japan bent.

4. Spijker je Engels vooraf bij

Het is altijd handig om een paar woorden in de lokale taal te kunnen spreken. Iemand bedanken of ja en nee kunnen zeggen in iemands eigen taal komt altijd van pas en wordt doorgaans zeer gewaardeerd. Maar het zal onmogelijk worden om hele gesprekken te voeren in een lokale taal. Om dan maar de gesprekken te vermijden, is toch heel zonde. Engels is een wereldtaal en in de meeste landen vind je wel mensen die het goed kunnen spreken. Maar dan moet je het zelf ook wel onder de knie hebben. Heb je geen talenknobbel, is het devies: vooraf even bijspijkeren!


5. Maak foto's van 'stomme' dingen

In tegenstelling tot de locals loopt de stereotype toerist altijd met een camera om zijn nek en maakt overal foto's van. Ons advies: Pak je fototoestel en doe lekker mee. Als toerist kijk je namelijk met andere ogen naar de omgeving dan de locals. Als je er voor openstaat zul je de aparte dingen zien, waar de locals aan gewend zijn en aan voorbij lopen. Geneer je niet voor je interesse, maar denk gewoon aan de bijzondere plaatjes die je straks over zult houden om na te genieten van je reis.Foto toerist door: Zoetnet.flickr.com

Foto McDonalds door: Mathilde.reisreporter.nl

Foto camera door: HamedSaber.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Ga op autovakantie: 10 tips

Een roadtrip met de auto vergt een goede voorbereiding. Van het inpakken tot de eigenlijke reis: Columbus zette 10 tips op een rij om het gezellig te houden in je koekblik en een geslaagde autovakantie te hebben.

1
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Reizen met alleen handbagage

Veel mensen ergeren zich aan de lange rijen en wachttijden bij het inchecken van de bagage. De enige manier om dit te vermijden is door je spullen mee te nemen als handbagage. Dit lukt echter alleen als je economisch pakt. Columbus geeft een aanta...

4
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Voorkom stress op reis

Een lange of korte vakantie. Een bijzondere of gewone reis. Of je nou dichtbij huis blijft of een verre reis gaat maken, vakantie kan nog al eens voor wat stress zorgen. Hoe laat ik mijn huis achter? Waar check ik in? Hoe komen we bij het hotel? ...

0

Reacties van bezoekers Reageer

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Maak vooral foto's van straatnaambordjes. Erg leuk en handig als je niet meer weet waar je die leuke foto gemaakt hebt.

doppie

Door: doppie • Geplaatst op

Afgelopen maanden heb ik zeker 4 keer mensen een foto zien maken van de ondergrondse afvalcontainer bij ons voor de deur, ik zal binnenkort 'ns een fotootje ervan uploaden..........

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.