Reisnieuws

Skiën in Afrika

Gepubliceerd: 30 jul 2007 0
Bij Afrika denk je al snel aan droge steppes, wilde dieren en hitte. Maar binnenkort vertrekken wellicht de eerste skivluchten! Het minikoninkrijk Lesotho in zuidelijk Afrika wil namelijk de belangrijkste skibestemming van Afrika worden.
Op de hellingen van de ruim 3300 meter hoge Drakensberg ligt nu nog maar een kaarsrechte bescheiden skipiste van een kilometer lang en een skilift, maar met hulp van Zuid-Afrika en Oostenrijk, hoopt het land vier nieuwe pistes en skiliften te bouwen. Om de werkgelegenheid en inkomsten uit toerisme te vergroten heeft de overheid besloten dit gebied als populaire skibestemming met de naam Afriski verder te promoten. Er komen vier nieuwe pistes en extra skiliften bij. Een skipas voor vier uur kost straks 42 euro. Dit is te duur voor de lokale bevolking, maar de rijken uit Johannesburg, dat op slechts vier uur rijden ligt, worden wel verwacht.


Volgens het verkeersbureau in Lesotho trekt het land nu jaarlijks ongeveer 300.000 toeristen.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...