Reisnieuws

Zo maak je zakkenrollers blij

Gepubliceerd: 07 aug 2010
7

Veel mensen zijn wel eens beroofd tijdens een vakantie of kennen anderen die dit zijn overkomen. Behoor je niet tot de gelukkigen, dan zijn hier 10 tips om er de meeste kans op te maken tijdens je volgende vakantie. Of gebruik deze tips natuurlijk om het juist te voorkomen.


1. Zorg dat je er uit ziet en je gedraagt als een toerist.

2. Dwaal doelloos door de stad en kijk verdwaald. Je vergroot je kans door een grote kaart van de stad bij je te dragen en daar het liefst nog meermalen puzzelend op turen.

3. Ook en public de Lonely Planet gids lezen is een hele goede manier om gespuis op je af te lokken. Ga in op goedbedoelde adviezen van de local die je maar al te graag uit de brand wil helpen en maak je vooral geen zorgen over zijn louche vriend die om je heen cirkelt.

4. Neem altijd meer spullen mee dan je nodig hebt. Met een grote en zware rugzak op je rug en je handen vol met andere tassen, ben je een makkelijk doelwit. Je camera op je buik dragen is ook altijd een goede trigger.

5. Laat je vrienden lekker achter in de hotelkamer of in de nachtclub en loop 's nachts vooral alleen door lege straten. De beste tijd om nieuwe vrienden te maken op straat! In het donker zonder getuigen maak je absoluut een goede kans.

6. Lekker he, die lokale drankjes? Je hebt geen reden om de BOB te blijven, dus leef je uit. Niks mis mee als je een beetje laveloos alleen en verdwaald door de stad struint. Wanneer je minder sterk bent, langzamer reageert en minder controle over je lichaam hebt, zul je zien dat weinig dieven dit buitenkansje laten liggen.

7. Draag dure kleren of in ieder geval kleding die pretenderen dat je veel geld hebt. Vooral grote bekende labels die met koeienletters op je t-shirt staan, vergroten je kans op succes. Je straalt dan uit dat je bereid bent veel geld neer te tellen voor een simpel shirt vanwege met merk wat eraan verbonden zit. Hierdoor lijk je een wandelende geldboom. Overigens doen bergschoenen het ook altijd uitstekend midden in de stad.

8. Ga vooral niet met meer dan twee mensen op stap en blijf uit de buurt vandrukke gebieden. Hier zitten meer toeristen die afleidend kunnen werken en je gaat te gemakkelijk op in de mensenmassa, waardoor je onvoldoende opvalt.

9. Bewaar je waardevolle spullen, geld en bankpas in een tasje om je nek of in een buideltas om je middel. Of laat gewoon de rits van je rugzak een beetje openstaan. Zo weten dieven meteen waar ze moeten zijn. Je moet het ze natuurlijk niet al te moeilijk maken.

10. Tot slot: laat vooral je volle verstand thuis. Vergeet alle verhalen die je ooit van familieleden, vrienden en kennissen hebt gehoord, leer niet van de fouten van anderen en wees met name niet op je hoede als je weet dat je in een van de grootste zakkenrolsteden ter wereld bent. Dan garanderen we je dat je in no time tot de gelukkige club van reizigers zonder geld en portemonnee behoort.


Ben jij wel eens beroofd op vakantie en welke maatregelen neem jij om dit te voorkomen?

Foto zakkenroller door: Matiasjajaja.fickr.com
Foto Lonely Planet door: Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Voorkom diefstal in je hotelkamer

Paspoort en geld in de kluis, ramen dicht en kamerdeur op slot. Logische handelingen die je verricht voordat je het hotel verlaat en de omgeving gaat verkennen. Toch is dit niet voldoende; vaak is het kinderlijk eenvoudig om zonder sleutels een ho...

3
Reisnieuws
Voorkom inbraak tijdens vakantie

Voordat je op reis gaat het licht aan laten, de krant op een adres laten bezorgen en de folders weren met een Nee/Nee sticker. Hoewel veel mensen de moeite nemen om hun huis veilig achter te laten, delen ze tegelijkertijd hun vakantieplannen met d...

2
Reisnieuws
Top 10 zakkenrol-steden

Overal ter wereld komt het voor, maar in sommige steden lijkt het zakkenrollen tot nationale sport verheven te zijn.

3

Reacties van bezoekers Reageer

cathy

Door: cathy • Geplaatst op

Om zakkenrollen te voorkomen gebruiken wij op onze reizen een zg. safetywallet.
Super veilig voor paspoort, groot geld en creditcards. Zie www.safetywallet.webklik.nl
Cathy

miepie20

Door: miepie20 • Geplaatst op

Per geluk nog niet meegemaakt, maar ik zeg nooit, nooit. Bankkaarten steken bij ons altijd in de kluis of worden door mijn man op zijn lichaam gedragen. En mijn geldbuidel,met meestal enkel een beperkt bedrag locaal geld, hangt vast in mijn draagtas. Helpt natuurlijk niet als ze je hele tas meeroven, maar ze hebben toch meer tijd nodig om iets te pakken. En van onze reispapieren hebben we steeds een snel bereikbare copie op zak, maar proberen de echte documenten ook in de kluis te houden.

printil

Door: printil • Geplaatst op

Ik tolol (ind. voor dommerd) heb 2x een engeltje gehad.
1e x. liet m'n bankpasje in pinkiosk zitten in Turkije (daar komt eerst je geld en dan je pasje eruit i.p.v. andersom zoals in Ned.) Merkte het pas in hotel. Teruggegaan. Pasje was keurig binnen afgegeven.
2. liet dag voor vertrek terug op Bali m'n vliegticket bij de computer liggen (middennacht) in internetcafé. 5 min. voor sluitingstijd kwam ik terug. Ze hadden 'm voor me bewaard....
pfff
(o ja, 3e x . liet op toilet bij gate nog voor vertrek op Schiphol m'n tasje met ALLES erin hangen. Snel ontdekt....) weer pfffff.....
ja, ik weet het.....bespaar je opm. haha....hoop dat engeltje te houden of voor leukere dingen....

Op Bali reisde ik voor grootste gedeelte alleen. Nooit onveilig gevoeld. In Ubud lag m'n hotel achter marktplein en 2 steegjes, 's avonds alles pikdonker, ook dan voelde ik me niet veilig.

Zeker en rechtop lopen helpt! De taal wat meespreken. En ik had ind. tas voor 's avonds o.a.

Obiwan

Door: Obiwan • Geplaatst op

Mijn reisgenoot is in Beijing in de verboden stad zijn portenonne kwijt geraakt met een (te) groot bedrag, bankpassen en credit cards. En dan er pas veel later achter komen dat het spul weg is. Wanneer ? Hoe ?
Geen idee. Waarschijnlijk toen hij met zijn camera in de lucht over de (kleine) chinezen heen een foto aan het maken was van de troon van Pu Yi. Dan geef je schijnbaar even vrij toegang.
Nonchalant ? Als er nou iemand zich voorbereid om dit NIET te laten gebeuren is hij het wel. Pech dus.
Terwijl ikzelf altijd veel te makkelijk ben komen ze het nog achter mij aan brengen als ik weer iets vergeet of laat slingeren. (so far, so good).

merci1986

Door: merci1986 • Geplaatst op

Ik ben in Bulgarije beroofd op de hotel kamer,Nou heb ik zoveel stennis geschopt in het Hotel dat ze het nooit meer durven.
mijn nieuwe maatregelen zijn:

- de tv /radio hard aan als ik weg ben, liefst pornokanaal.
- Paar woordjes van de taal spreken en net doen of je alles verstaat.
- Kaartje op de deur hangen, Niet storen.
- De sleutel niet inleveren bij de receptie
- Niet laten zien dat je weg bent, de grootste boefen zijn het personeel zelf.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.