Reisnieuws

VIDEO: Liever lui dan moe

Gepubliceerd: 03 aug 2010
5

Zijn neus doet denken aan een varkentje, het kopje een koala en zijn klauwen aan een gordeldier. Deze dieren lijken alle tijd van de wereld te hebben. Waarom iets snel doen als het ook langzaam gaat?

Maak kennis met de luiaard. Deze bijzondere dieren leven in de bossen van Zuid-Amerika. Slapen, eten en luieren gaat allemaal ondersteboven. De luiaard klemt zich met zijn klauwen stevig aan de boom vast. Meestal met vier poten, maar heel soms zie je een luiaard aan twee poten hangen. Dit doen ze niet al te vaak, want dat is te vermoeiend. Erg actief zijn ze dus niet, maar je kunt ze toch moeilijk niet aandoenlijk vinden...

Opvangcentrum

In Costa Rica is er een opvangcentrum voor luiaards opgericht. Hier worden de dieren bestudeerd en wordt er onderzoek uitgevoerd zodat de leefomstandigheden kunnen worden verbeterd. Het centrum is ook te bezoeken. Er zijn verschillende experts aanwezig die je alles kunnen vertellen over deze bijzondere beesten. Ben je dus geïnspireerd geraakt door onderstaand filmpje? Dan weet je waar je je volgende reis heen moet boeken!


Meet the sloths from Amphibian Avenger on Vimeo.Foto hoofdbeeld: Michael.reisreporter.nl

en krijg iedere week het beste reisnieuws gratis in je mailbox.
Volg Columbus Magazine ook via Twitter, Facebook en Hyves.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
VIDEO: Alcoholische apen

Van de spreekwoordelijke 'dronken tor' hadden we al gehoord, maar dronken apen? In de Caraïben vormen groene meerkatten een ware plaag. De brutale beesten jatten de drankjes van onoplettende toeristen.

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
VIDEO: Baby-olifant schrikt

Daar sta je dan, met vier benen en een lange slurf net op de wereld. Vol verwondering wat er toch allemaal om je heen gebeurt. En dat rare ding wat maar voor je ogen slingert, wat moet je ermee? Als het dan ook op hol slaat, dan maar snel bescherm...

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
VIDEO: Papegaai wordt aanhalig

Wanneer je in je eentje door de bush wandelt, kun je misschien nog wel eens behoefte voelen aan wat gezelschap. Daar dacht deze kakapo-papegaai in Nieuw-Zeeland blijkbaar hetzelfde over. Zijn aanhankelijkheid gaat echter net iets verder dan waar z...

2

Reacties van bezoekers Reageer

trijntje1

Door: trijntje1 • Geplaatst op

aaahhh super schattig !!!!!!!

wij hebben in Costa Rica ook eens zo'n klein schatje gezien in Dominical (klein dorpje) - die hadden ze opgevangen en zat in een handdoek hangmatje...... heel lief !!! in het wild hebben we ze ook gezien.....echt leuk !

edwinaverdingh

Door: edwinaverdingh • Geplaatst op

superschattig filmpje, dat muziekje erbij maakt het poezelig gehalte compleet.

AMostert

Door: AMostert • Geplaatst op

Wat een verschrikkelijk leuk en lief filmpje. Als je dat ziet liggen op een rijtje als ze aan het eten zijn geweldig!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wat bijzonder. Schatjes zeg!

Philippine

Door: Philippine • Geplaatst op

Ik heb gewerkt als vrijwilliger bij deze opvang, een maand lang, en het was geweldig. Luiaarden zijn zulke bijzondere dieren en zo lief. Alleen jammer dat de regering deze opvang nog steeds niet erkend. Inmiddels hebben ze over de 100 luiaarden en krijgen ze steeds meer moeite om het hoofd boven water te houden.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.