Reisnieuws

Ga op reportage naar India

Gepubliceerd: 30 jul 2010
0

Columbus gaat jaarlijks op zoek naar een nieuwe reporter, die voor het magazine een bijzondere bestemming wil vastleggen. Dit jaar maak je kans om op reportage naar India te gaan!


In 2009 reisde de eerste Reisreporter van het Jaar Bowral af naar Vietnam en dit jaar vertrok Reisreporter Tsjikatilo als winnaar naar Nieuw-Zeeland - zie haar reportage in de huidige editie van Columbus. Nu heeft Columbus een zeer bijzondere nieuwe bestemming uitgekozen om een reporter naartoe op reportage te sturen: Ladakh, India.

Reis 12 dagen door Ladakh

Hoog in de bergen achter de Himalaya ligt het land van de Ladakhi's, een vriendelijk volk van Tibetaanse oorsprong dat het grootste deel van het jaar afgesloten van de buitenwereld leeft. Ladakh wordt ook wel klein-Tibet genoemd vanwege de talloze kloosters, gebedsvlaggen en indrukwekkende berglandschappen. Columbus is hard op zoek gegaan naar een partner die ons kon helpen hier een unieke reportage te schieten. Mede dankzij de hulp van Sawadee zal de Reisreporter van het Jaar 2010 gedurende twaalf dagen samen met een Columbus journalist door dit bijzondere gebied kunnen trekken om het in woord en beeld vast te leggen. De reportage wordt in 2011 gepubliceerd in Columbus Magazine.

Unieke Columbus bestemming

Columbus hoofdredacteur Louise ten Have: 'Ladakh is een unieke bestemming buiten de gebaande paden. Doordat er maar één weg over een bergpas naar het gebied gaat die het merendeel van het jaar ondergesneeuwd is, is de regio slechts drie maanden per jaar toegankelijk. Ontzettend afgelegen, heel erg Columbus. Ladakh ligt op 3500 meter hoogte, dus je moet eerst de tijd nemen om te acclimatiseren. In Ladakh vind je kleine afgelegen dorpjes, die alleen te voet bereikt kunnen worden. Hoe leven de mensen hier? We willen meer te weten komen over de locals hier en hun ceremonies en tradities. Deze reis wordt een geweldige uitdaging!'

Hoe maak je kans?

Je hebt nog tot 10 december de tijd om je mooiste foto's, tips en reisverhalen te plaatsen op Reisreporter.nl. Uit de Top-100 Reisreporters kiest de jury aan het einde van het wedstrijdjaar een Reisreporter van het Jaar, op basis van activiteit, sportiviteit en kwaliteit van de geplaatste content.


Ben je nog geen Reisreporter? Schrijf je dan snel in en upload je beste foto's, tips en reisverhalen. Je maakt dan nog steeds kans op deze geweldige hoofdprijs. Lees meer over de competitieLees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Winnaar Reisreporter 2008

Paul de Roos, beter bekend als BOWRAL! De sfeer zat er gisteren vanaf het begin meteen goed in. Rijen dik stonden ze voor de deur te dringen om een bezoek te mogen brengen aan de Zoom Experience. Ook de stand van Columbus werd druk bezocht. Ons ...

2
Reisnieuws
India meest fotogenieke land

India is door duizenden Nederlandse reizigers verkozen tot het meest fotogenieke land ter wereld. De tweede plaats wordt ingenomen door het prachtige Indonesië en voor de derde bestemming zoeken Nederlanders het eveneens in Azië; China om precie...

5

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.