Reisnieuws

Reizen met alleen handbagage

Gepubliceerd: 02 aug 2010
4

Veel mensen ergeren zich aan de lange rijen en wachttijden bij het inchecken van de bagage. De enige manier om dit te vermijden is door je spullen mee te nemen als handbagage. Dit lukt echter alleen als je economisch pakt. Columbus geeft een aantal tips om dit handig aan te pakken.

1. Kies de juiste uitrusting

Als eerste moet je beslissen waarin je je bagage wilt vervoeren. Een klein koffertje lijkt handig, maar vormt niet mee met de bagage die erin zit. Een rugzak of kleine backpack is dan een betere keuze. Omdat er vaak een maximum maat en gewicht staat voor de handbagage, is het belangrijk om een koffer of tas te kiezen die niet te groot is. Probeer dit desnoods thuis uit. Let ook op het gewicht van de tas zelf. Hoe zwaarder hij is, hoe minder je mee kunt nemen.

2. Kies voor een rugzak tegen rugklachten

Veel goedkope rugzakken bieden niet de ondersteuning die je rug nodig heeft als je er veel mee loopt. Zelfs als je weinig gewicht meesjouwt, ga je dit op den duur in je rug voelen. Stop de zware producten daarom onderin, dicht tegen je rug vlak bij je heupen. Hierdoor verminder je het gewicht dat op je schouders drukt.

3. Pak je rugzak handig in

Veel mensen hebben de neiging om hun backpack zo vol mogelijk te stoppen. Door voor een kleine rugzak te kiezen zul je minder nutteloze spullen meenemen. Denk daarnaast van tevoren goed na over wat noodzakelijk is om mee te nemen en wat niet. Maak bijvoorbeeld een lijst met daarop wat je echt nodig hebt en pak in alleen wat er op die lijst staat. Neem zo veel mogelijk multifunctionele producten mee. Kies bijvoorbeeld voor een douchegel die je ook kunt gebruiken als shampoo. Kies voor lichte kleding en kleding die weinig ruimte in neemt. Die spijkerbroek kan erg fijn zitten, maar een lichte linnen broek neemt veel minder plek in. Rol de kleding die je meeneemt op, hierdoor nemen ze minder plaats in dan wanneer je ze opvouwt.

4. Organiseer je rugzak met zakjes

Veel kleine backpacks hebben weinig verschillende vakken waardoor je al je spullen bij elkaar moet stoppen. Hierdoor verlies je het overzicht en wordt het moeilijk om je rugzak te organiseren. Dit probleem kun je echter oplossen door je spullen over kleine tasjes te verdelen, die je vervolgens in een logische volgorde in je backpack stopt. De spullen die je het minst gebruikt stop je onderin en bovenin bewaar je de producten die je vaak gebruikt en waar je dus makkelijk bij wilt kunnen komen.

5. Let op met vloeibare producten

Als je met enkel handbagage reist mag je alleen vloeibare spullen meenemen in een verpakking van maximaal 100 milliliter. Deze moeten in een transparante plastic zak worden gestopt en mogen bij elkaar niet meer dan 1 liter zijn. Hoe ga je om met deze beperkingen als bijna al je verzorgingsproducten vloeibaar zijn? Het antwoord is simpel. Koop ze in vaste vorm. Bij winkels als de Lush kun je onder andere shampoo, gezichtsreiniger, parfum en natuurlijk zeep in vaste vorm kopen. Een shampooblok weegt bijna niks en gaat tot wel drie maanden mee.

6. Maak je ticket extra goedkoop

Als je reist met alleen handbagage, dan is het ook mogelijk om goedkoop te vliegen. Als je niet meer dan 10 kilo handbagage bij je hebt en je goed zoekt naar aanbiedingen, dan kun je soms voor € 3, € 6 of € 10 voor een enkele reis naar een stad in Europa vliegen.


Hoofdbeeld door: Torley.flickr.com
Foto door: Toastyken.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Extra bagage voor vertragingen

Het winterweer zorgt er momenteel voor dat veel vluchten niet op het geplande tijdstip kunnen vertrekken. Het is verstandig om tijdens het inpakken van je koffer hiermee rekening te houden.

0
Reisnieuws
Betalen voor extra bagage

De tijd dat extra bagage zonder al te veel problemen werd geaccepteerd door de luchtvaartmaatschappijen lijkt voorbij.

0

Reacties van bezoekers Reageer

kwcase

Door: kwcase • Geplaatst op

Vaak gedraag ik bij vertrek kleding die ik achter wil laten. Een oud t shirt wat echt niet meer kan, etc. Tijdens n vliegreis zweet je toch altijd weer, alles plakt etc. Dus na aankomst weg ermee en begin je schoon met alles en is je rugzak weer wat leger.
Tijdens en na afloop van mijn reis maak ik n notitie wat ik nu daadwerkelijk gebruikt en gedragen heb tijdens de reis. Dat geeft bij n volgende reis rust omdat je dan weet; '4' shirts is genoeg want meer trek je toch niet aan.. Etc,

Wat ik ook altijd vraag aan vrienden met kleine kinderen of ze kinderkleding hebben die niet meer gebruikt wordt. Neem ik mee voor kindertehuizen of neem steeds wat mee in mijn dagrugzak als ik op platteland ben, sloppenwijk of in de Bush ben en arme gezinnen tegenkom. Ze zijn er altijd blij mee.
Aanrader voor iedereen die oa naar India gaat.

printil

Door: printil • Geplaatst op

Ik vind een rugtas voor mezelf niet echt handig. Ik heb een groot spiegelreflexcamera met extra macrolens mee die al zwaar weegt en dat in m'n handbagagerugtas. Daar kies ik voor want ik heb jaren voor zo'n reis gespaard en wil mooie foto's (ook dus macro)
Pak wel m'n koffer zo goed en klein mogelijk in.

En koop toiletartikelen ter plekke in het land. Eventueel neem ik voor de eerste paar dagen van die mini-monstertjes mee die ik thuis heb opgespaard (zitten vaak bij tijdschriften of krijg ze van anderen).

Ik reis wel met de backpackersbus van stad naar stad enzo want dat is nou eenmaal het goedkoopste.

ccappon

Door: ccappon • Geplaatst op

Ik ga alleen naar goedkope landen, neem geen rugzak (vervelend) mee, maar alleen een miniem koffertje en een schoudertas. Weeg alles vantevoren en koop zoveel mogelijk toiletartikelen etc. in het betreffende land. Blijf meestal maar in 1 land, dus hoef ik niet te slepen. (ben 66 en heb heup- en gezondheidsproblemen). Voor 3 maanden huur ik in het land zelf - liefst via een local) een huisje. Kook zelf.
Goedkoper kan het niet, denk ik.

Twinkle

Door: Twinkle • Geplaatst op

Bespaar ruimte in je handbagae en laat de shampoo/douchegel/gezichtsreiniger/shampoo/zeep thuis.
Overal is zeep te koop bij aankomst! (en een extra tasje)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.