Reisnieuws

Werelds langste en kortste vlucht

Gepubliceerd: 01 aug 2010
0

Acht uur in het vliegtuig naar New York is lang en één uurtje naar Londen is kort. Maar is dat wel echt zo? Er zijn vluchten die ruim boven of onder dat aantal uren zitten.

Sommige mensen vinden een vlucht van acht uur heerlijk, anderen willen het vliegtuig het liefst zo snel mogelijk verlaten en vinden een vlucht van Amsterdam naar Londen al te lang duren. Maar wat zijn nou de langste en kortste vluchten ter wereld?

Langste vlucht

De langste non-stop vlucht ter wereld is een vlucht tussen Newark, New Jersey en Singapore, die wordt gevlogen door Singapore Airlines. Deze vlucht duurt maar liefst achttien uur en vijftig minuten. De vlucht valt alleen business class te boeken en kost $3903, ongeveer €3000. Singapore komt vaker voor in de lijst van langste vluchten. De nummer twee is een vlucht van Los Angeles naar Singapore die zo'n achttien uur en vijf minuten duurt.

Record

De vorige vluchten zijn niet de langste vluchten ooit gevlogen. Het record is discutabel, maar staat waarschijnlijk op naam van Lufthansa voor een vlucht tussen Berlijn en New York in 1939. Deze vlucht duurde toen 24 uur en 56 minuten.

Kortste vlucht

De kortste vlucht ter wereld is de shuttle tussen de twee Schotse eilandjes Westray en Papa Westray (Orkney Eilanden). Vliegmaatschappij Loganair vliegt deze twee minuten durende vlucht. Eigenlijk lijkt het meer op een busroute, want de meeste passagiers zijn bewoners van de eilanden die naar werk, school of huis gaan. Toeristen die met de vlucht meegaan, krijgen een speciaal certificaat dat door de piloot wordt getekend en een fles Orkney whisky als souvenir. Een retourtje Westray-Papa Westray kost $39, ongeveer €30.

Eilandjes

Een vlucht van LIAT die vliegt tussen de Caribische eilanden St. Kitt's en Nevis, landt ook voordat je er erg in hebt. Deze vlucht duurt officieel vijftien minuten, maar is in werkelijkheid binnen vijf minuten op de plaats van bestemming. De kortste vluchten ter wereld zijn meestal vluchten tussen twee eilandjes die vlakbij elkaar liggen.

Zie hieronder een filmpje van de kortste vlucht ter wereld:

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zo overleef je een vliegtuigcrash

Hoewel de kans op een auto-ongeluk vele malen groter is dan een vliegtuigcrash, boezemt het idee dat we uit de lucht kunnen vallen de meesten van ons veel meer angst in. Met deze tien voorzorgsmaatregelen vergroot je de kans om in het ongelukkige ...

4
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
2012: Mobiel bellen in vliegtuig

Het hoort standaard bij de veiligheidsmeldingen in het vliegtuig: 'All electronic devices, such as mobile phones, should be switched off during the flight'. Het lijkt er echter op dat hier binnenkort verandering in komt: zowel Emirates Airlines al...

3
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Overzicht verschillende vliegtuigen

Over hele wereld wordt gebruik gemaakt van verschillende passagiersvliegtuigen. En hoewel vliegtuigspotters ongetwijfeld alle ins en outs weten van de vele modellen, kijken de meeste reizigers slechts verward als ze zien in wat voor soort vliegtui...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.