Reisnieuws

2012: Mobiel bellen in vliegtuig

Gepubliceerd: 22 jul 2010
3

Het hoort standaard bij de veiligheidsmeldingen in het vliegtuig: 'All electronic devices, such as mobile phones, should be switched off during the flight'. Het lijkt er echter op dat hier binnenkort verandering in komt: zowel Emirates Airlines als Cathay Pacific zijn van plan om 2012 mobiele telefonie én internet beschikbaar te maken in hun vliegtuigen.

In een wereld waarin we constant bereikbaar zijn en de meeste mobiele telefoons zelfs zijn uitgerust met internet, is het vaak even wennen wanneer we tijdens een vlucht urenlang van de virtuele wereld zijn afgesloten. Mail checken? Nog snel even je moeder bellen? Vergeet het maar. Pas weer na de landing kunnen de mobieltjes aan, en maar al te vaak wordt er als een bezetene al naar de telefoons gegrepen wanneer de wielen de landingsbaan raken. Terwijl het vliegtuig nog aan het taxien is, klinkt er een kakofonie aan bliepjes van binnenkomende sms'jes. Was vakantie niet bedoeld om even verlost te zijn van alle verplichtingen?

Mobiel bellen tijdens vlucht

Wie het wel lekker vond om een paar uur verlost te zijn van rinkelende mobieltjes en luidruchtige gesprekken, kan maar beter niet gaan vliegen met Emirates Airlines of Cathay Pacific. Beide luchtvaartmaatschappijen willen binnen een jaar het gebruik van de mobiele telefoon tijdens de vlucht mogelijk gaan maken. Er is grondig onderzoek gedaan naar de veiligheid van de satellietontvangsten. Bellen of sms'en tijdens het opstijgen en landen zal nog steeds niet mogelijk zijn, maar wanneer je goed en wel in de lucht zit mag je met een gerust hart bellen alsof het je lieve lust is.

Breedband internet

En mocht je de inflight-entertainment eigenlijk niet voldoende vinden om je te vermaken wanneer je vastgeklemd in je stoel zit, dan kun je vast wel genoeg afleiding vinden op het wereldwijde web. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden al wi-fi op bepaalde vluchten, maar Emirates Airlines en Cathay Pacific gaan nog een stapje verder en zullen breedband internet leveren op een deel van de vluchten. Bij Emirates gaat het om alle Airbus 380 toestellen. En daarin zijn zij niet de enigen: ook Lufthansa is van plan in de komende maanden een volledig internetsysteem uit te rollen op het grootste deel van haar vloot. De computer krijg je er overigens niet bij, je zult dus je eigen laptop, smartphone of iPad moeten gebruiken.

Live TV kijken

Cathay Pacific gaat zelfs nog een stapje verder: de airline zal naast mobiele telefonie en internet ook live TV gaan bieden. Mocht je de film van de dag dus al zes keer hebben gezien of vergeten zijn om je favoriete televisieprogramma op te nemen, dan is er dus altijd nog het genot van de t.v. Net alsof je thuis bent.

Over de kosten is helaas verder nog niets bekend.


Mobiel bellen in het vliegtuig: een grote toegevoegde waarde of de oorzaak van nog meer ergernis? Columbus is benieuwd naar je mening! Laat het ons hieronder weten.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Wifi in vliegtuig breekt door

Je kon er op wachten: na mobiel bellen doet ook internet zijn intrede in het vliegtuig. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines introduceert wifi aan boord van meer dan 330 vliegtuigen in de Verenigde Staten.

0
Reisnieuws
Mobiel bellen in vliegtuig

Eind dit jaar kun je mobiel bellen tijdens je vlucht. Met de introductie van nieuwe technieken en een aanpassing in de wet is mobiel bellen in vliegtuigen dan niet langer verboden.

5
Reisnieuws
Schiphol op je mobiel

Alles weten over Schiphol, maar geen zin of tijd om het op te zoeken? Dat is ook niet meer nodig met schiphol.nl/mobiel. Op deze site vind je de laatste vluchtinformatie, plattegronden en nieuws over Schiphol.

0

Reacties van bezoekers Reageer

lvandervorm

Door: lvandervorm • Geplaatst op

pff..lijkt me niet echt geweldig! Soms in de trein al zo vervelend, laat staan een paar uur of misschien wel heel veel uur continue gebel om je heen, want het is natuurlijk niet alleen je eigen buurman of buurvrouw waar je last van hebt, maar ook de buurman of buurvrouw met een erg harde stem 4 rijen achter je!

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Ik denk niet dat we heel bang hoeven zijn voor veel belverkeer uit de Economy class. Wat denk je dat bellen per minuut gaat kosten? Daar zal menigeen van schrikken denk ik en zal men echt niet een half uur aan de telefoon hangen over niets.

Of krijg je naderhand weer allerlei lieden die zeggen dat ze het niet hadden geweten, de kosten niet willen betalen en zielig zijn omdat ze een rekening hebben van 1000 piek. Waarschijnlijk wel.

jonenlyd

Door: jonenlyd • Geplaatst op

Internet zal voor sommige onder ons een uitkomst zijn; maar bellen tijdens een vlucht? Ik zie het al voor mij; Wil je net gaan slapen besluit je buur het thuisfront te gaan bellen over hoe slecht het eten in het vliegtuig wel niet is. Wat mij betreft geen aanwinst!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.