Reisnieuws

Boarden met je mobieltje

Gepubliceerd: 22 jul 2010
0

Online inchecken wordt door veel reizigers al gedaan, maar boarden doen de meesten vaak nog steeds met een papieren boarding pass. En dat terwijl veel luchtvaartmaatschappijen daar al een technologische variant voor hebben bedacht. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat deze nieuwe variant van boarden een normale manier van inchecken wordt.

British Airways introduceert in augustus een iPhone applicatie die boarden een stuk minder tijdrovend maakt. Met behulp van een digitale barcode die gescand kan worden bij de gate, wordt de wachttijd korter. Dus geen rijen mensen meer die op zoek zijn naar het papieren kaartje, dat ze toch echt ergens in hun handbagage gestopt hadden.

Doel

Tenminste, dat is het uiteindelijke doel. De applicatie is vanaf augustus alleen nog maar beschikbaar voor passagiers van de Executive Club en dan alleen voor mensen die een iPhone bezitten. Over een paar maanden wordt de applicatie ook voor Blackberry's en andere smart phones beschikbaar. Er wordt afgetrapt met digitale boarding passes voor binnenlandse bestemmingen, dus in het Verenigd Koninkrijk. Rond december 2011 zou bij de meeste bestemmingen van British Airways via de mobiel ingestapt moeten kunnen worden.

Mobile Boarding

British Airways is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die de mogelijkheden van Mobile Boarding ziet. Delta Airlines introduceerde een soortgelijke applicatie voor smart phones al in 2009 en United Airlines volgde begin 2010. Ook Air France/KLM biedt de mogelijkheid om te boarden via je smart phone. Over hun systeem zijn nog wat klachten, maar het lijkt erop dat Mobile Boarding langzamerhand de nieuwe manier van boarden gaat worden.

Handig

Behalve de boarding pass, biedt de applicatie van British Airways ook nog andere handige mogelijkheden, zoals de laatste informatie over je vlucht, inchecktijden en het actuele reisnieuws. De nieuwe applicatie is vooral handig voor passagiers die terug naar huis vliegen vanaf een verre bestemming. Vaak hebben zij geen mogelijkheid om de boarding pass uit te printen en dan is de Mobile Boarding Pass een goede uitkomst.

Uitgebreid

Er zijn luchtvaartmaatschappijen die zelfs nog een stapje verder gaan. Zo biedt Malaysia Airlines reizigers de meest uitgebreide applicatie aan. Met MHmobile kun je niet alleen inchecken en boarden, maar zelfs een vlucht boeken en betalen. MHmobile is verbonden met Facebook zodat je reisplannen automatisch kunnen worden doorgegeven aan je vrienden. Nu dus maar zorgen dat de batterij van je mobiel altijd is opgeladen!


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Veerle Maris
Plan je reis online

Een reis plannen behelst vaak meer dan naar het reisbureau stappen en met je tickets weer op straat staan. Je wilt eerst weten waar je naartoe gaat, hoe lang je op een bepaalde plek blijft, wat je route is, enzovoort enzovoort. Maar lang leve het ...

0
Reisnieuws
Door: Christa Klop
Luxer vliegen met BA

Terwijl andere vliegmaatschappijen met moeite hun hoofd boven water houden, heeft British Airways een nieuwe eersteklas gelanceerd.

0
Reisnieuws
iPhone app tegen vliegangst

Mensen met vliegangst kunnen vanaf nu wat rustiger in het vliegtuig stappen. Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic Airways denkt namelijk de uitkomst te bieden voor de angstigen onder ons. Althans, mits ze in het bezit zijn van een iPhone.

3

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.