Reisnieuws

Nieuwe eilandbewoner gezocht

Gepubliceerd: 21 jul 2010 2
Wie toe is aan rust en ruimte, maar niet naar de andere kant van de wereld wil verhuizen, kan nu terecht op het Schotse eiland Muck. Daar staat nog een huisje leeg...
Adembenemende stranden, prachtige natuur en een uitzicht waar je stil van wordt.Isle of Muck, op twee uur varen van het Schotse stadje Mallaig, heeft het allemaal. Bovendien zal je geen last hebben van de buren. Het eiland heeft namelijk maar 35 inwoners, die in dertien huizen wonen. Veel ruimte is er dan ook niet: wil je een eindje joggen, dan ben je in tien minuten van de ene kant naar de andere kant gerend.

Geen pub

Het enige nadeel van dit prachtige eiland is dat er geen kerk, geen kroeg, geen postkantoor en geen supermarkt te vinden is. Politiemannen kennen ze er ook niet, maar dat is volgens de huidige bewoners ook niet nodig. De laatste 'diefstal' vond plaats in 1960, toen iemand twee flessen wijn jatte.

TV-junkie?

Televisieverslaafden zullen het ook moeilijk krijgen. Op het eiland kun je je favoriete soap niet op elk moment van de dag bekijken. Elektriciteit op het eiland is namelijk schaars. Televisiekijken kan van 8.00 tot 11.00 uur 's ochtends en van 17.00 uur tot middernacht.

Nieuwe buur

Het liefste zien de eilandbewoners een jong gezin, om het eiland 'levendig' te houden en genoeg kinderen op de school te houden - naar verwachting zal het klaslokaal volgend jaar gevuld zijn met slechts twee leerlingen.
Zie jij het zitten om deze nieuwe inwoner te worden en ben jij niet dagelijks in een kroeg te vinden? Dan zul je eerst goedkeuring van de huidige inwoners moeten krijgen. Zij hebben inspraak bij de keuze.
Mocht je het niet zien zitten om je er voorgoed te vestigen, dan kun je er ook even naartoe ontsnappen. Isle of Muck heeft namelijk wél een heuse Bed & Breakfast en drie vakantiehuisjes.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.
deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "Nieuwe eilandbewoner gezocht"

  • profile image comment

    Net de website bekeken. Lijkt me niet echt kansrijk om te gaan wonen maar ik zou er beslist wel een weekje kunnen doorbrengen met de kinderen.

    Door bartf • geplaatst op 2010-07-27 17:06:05
  • profile image comment

    Wij vallen niet binnen de doelgroep, maar onze kinderen wel. Zij zijn deze week verhuisd naar Noorwegen, waar men met hetzelfde probleem van leegloop te maken heeft. Vooral het platteland vergrijst.

    Door corriedewinter • geplaatst op 2010-07-22 13:07:04

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...