Reisnieuws

De crash op Sao Paulo

Gepubliceerd: 24 jul 2007 0
In Sao Paulo is vorige week een Airbus A320 van de te korte landingsbaan gegleden. Columbus vergelijkt de lengte van de baan met die van onze eigen Polderbaan.
Na de landing gleed het toestel van luchtvaartmaatschappij TAM met hoge snelheid door over een drukke autoweg en botste tegen een benzinestation. Bij de erop volgende brand zijn de 176 inzittenden om het leven gekomen. Ook zijn er mensen onderweg geraakt, waarmee het totale dodental nu uitgekomen is rond de 200.

Critici waarschuwen al langer over de te korte landingsbaan van de Braziliaanse luchthaven Congonhas. Op de foto is een vergelijking te zien tussen de landingsbaan Congonhas en de bijna drie keer zo lange landingsbaan van de Polderbaan op Schiphol. Bovendien was dit ongeluk niet de eerste die op dit vliegveld plaatsvond. In 1996 gleed een Fokker 100 door op de baan, waardoor 96 mensen om het leven kwamen. En enkele dagen voor de grote crash van vorige week zijn er nog eens twee toestellen doorgegleden, gelukkig zonder gewonden.

Piloten noemen de luchthaven van Sao Paulo met recht het ‘vliegdekschip’. Zij worden verwacht op de luchthaven binnen 300 meter de grond te raken, of anders een doorstart te maken. In februari sprak de rechtbank een verbod uit over het landen van grote toestellen op de luchthaven, maar dit werd in hoger beroep weer teruggefloten. Een uitgebreid onderzoeksrapport zal binnenkort uitwijzen hoe ernstig de tekortkomingen van de luchthaven en de verantwoordelijken werkelijk is geweest.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...