Reisnieuws

Ziektevrij en fashionable op reis

Gepubliceerd: 08 jul 2010
0

Ziekteverwekkers en bacterien liggen overal op de loer en met name in vliegtuigen. Je loopt dus het risico om ziek te worden voordat je eindbestemming in zicht is. Wil je jezelf goed beschermen en er toch leuk uitzien is, kan de Sling Couture Face Mask misschien een uitkomst zijn.

Waarschijnlijk ben je al bekend met de witte mondkapjes die vooral erg populair zijn in Azie, waar veel luchtvervuiling voorkomt. In landen zoals China is het vrij normaal om met een kapje over straat te gaan. Gelukkig hebben we helemaal geen kapjes nodig in Nederland, maar ze kunnen wel goed van pas komen tijdens het reizen.

Infectierisico

Veel mensen zijn bang om iets op te lopen in het vliegtuig. De combinatie van luchtdruk en veel mensen in een relatief kleine ruimte klinkt weliswaar niet erg goed, maar daardoor loop je geen extra risico om ziek te worden. De infectiekans is in een vliegtuig niet groter dan een gemiddeld restaurant of in een bus. Mocht je toch ziek worden na het vliegen, dan heb je waarschijnlijk naast iemand gezeten die al ziek was.


Ziektevrij reizen

Wil je toch zeker weten dat je gezond en ziektevrij aankomt op je eindbestemming, dan kun je je aan een mondkapje wagen. De kapjes zijn erg effectief met het tegenhouden van bacteriën, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Over smaak valt te twisten, maar erg charmant zijn de witte kapjes niet. Azatische fabrikanten denken daarvoor de oplossing te hebben gevonden en hebben kapjes met verschillende 'modieuze' printjes op de markt gebracht. Deze 'couture' kapjes zijn verkrijgbaar in verschillende designs, zoals pink polka dot, red glitter en palm trees. Voor ieder wat wils dus, maar of dit zal aanslaan bij de nuchtere Hollanders?

Hebben?

Voor ongeveer € 8 kun je je eigen Sling Couture Face Mask bemachtigen.

Masker doorstaat de test

Op Gadling is een recensie te lezen van de Couture Face Mask in Glitter Red.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Mexicaanse griep velt indianen

De Mexicaanse griep heeft de afgelopen weken zeven dodelijke slachtoffers geëist onder de Yanomami-indianen uit Venezuela. Gevreesd wordt dat duizend indianen inmiddels besmet zijn met de griep.

0
Reisnieuws
Dodelijke teek in Turkije

Turkije is in de ban van een dodelijk virus dat wordt overgedragen door teken. Dit jaar zijn al meer dan twintig mensen overleden na een tekenbeet, zo maakte het Centrum voor Infectieziekten in Istanboel afgelopen week bekend.

0
Reisnieuws
Pleister tegen reisdiarree

Reizigersdiarree gaat binnenkort misschien tot het verleden behoren. Een pleister met vaccin tegen de diarree heeft meer dan 70 procent van de mensen die een bezoek brachten aan Mexico en Guatemala beschermd tegen de ziekte.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.