Reisnieuws

Lancering Photoshop CS5

Gepubliceerd: 24 jun 2010
0

Adobe, bekend van de vele grafische software voor computers, heeft de opvolger van haar populaire fotobewerkprogramma Photoshop aangekondigd: Photoshop CS5. De nieuwste versie heeft veel nieuwe snufjes, die het optimaliseren van je foto nog makkelijker maken.

Als Reisreporter, fotograaf en/of hobbyfotograaf maak je veel foto's en soms in de meest afwisselende situaties. Dan is net fijn als je dan bij thuiskomst het één en ander nog kunt corrigeren zonder dat je daarvoor een kostbare en ingewikkelde opleiding hoeft te volgen. Foto te donker, overbelicht of een tikkie schuin gemaakt? Dat is al tijden makkelijk aan te passen in Photoshop. Maar CS5 kan nog veel meer.

Eitje

De retoucheermogelijkheden - kleine bewerkingen die niets aan de inhoud van de foto veranderen - zijn sterk verbeterd. Er is een nieuwe selectie gereedschappen die werken met Photoshop tot kinderspel maken. Met name de functie 'Met behoud van inhoud' is erg interessant. Verwijder elk afbeeldingsdetail of -object uit de foto en zie hoe de lege plek, die normaliter ontstaat, met de functie op de meest logische manier wordt opgevuld. Kleurtoon, ruis en belichting worden zo op elkaar afgestemd dat het lijkt alsof het onderdeel nooit in de foto gezeten heeft.

Vervanging

Op dezelfde manier kun je randen toevoegen aan die panoramafoto die je maakte in Afrika. Of je kunt onderdelen van je favoriete foto in India simpelweg verplaatsten zodat de compositie van de foto sterker wordt. Met de 'marionet verdraaien' functie kun je eenvoudig elementen, afbeeldingen of tekst vervormen en/of rekken. De slurf van een olifant is zo in een handomdraai omhoog gezet. Alle processen, waar je voorheen het programma Photomatix voor nodig had, kunnen (mits de foto in de RAW modus geschoten is) uitgevoerd worden met Photoshop.

Uitproberen?

De nieuwste versie is verkrijgbaar voor € 1010. Eerst een proefversie uitproberen? Dat kan ook, op Adobe.nl. Het speciale demo filmpje laat je zien hoe het moet.


Hoofdbeeld door: Jacqueline.reisreporter.nl


en krijg iedere week het beste reisnieuws gratis in je mailbox.
Volg Columbus Magazine ook via Twitter, Facebook en Hyves.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Stappenplan reisfotografie

De komst van digitaal fotograferen heeft vele voordelen met zich meegebracht: meteen je foto kunnen zien, makkelijk je foto's kunnen bewerken achteraf en zelf je foto's kunnen printen. Máár... dan moeten de beelden wel van goede kwaliteit zijn! ...

5
Reisnieuws
Door: Christa Klop
Maak je pasfoto's zelf thuis

Het kan voorkomen dat je opeens een pasfoto nodig hebt voor een nieuw paspoort of rijbewijs, maar je geen tijd hebt om langs de fotozaak te gaan. Stress? Nee hoor. Je kunt nu namelijk gewoon thuis je eigen pasfoto maken.

5
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Fotograferen op RAW

Wanneer je als fotograaf professioneel te werk gaat, zal je door tijdschriften vaak gevraagd worden je beelden als RAW-bestand aan te leveren. Maar dat RAW, wat is dat nu eigenlijk?

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.