Reisnieuws

Zo fotografeer je wildlife

Gepubliceerd: 25 jun 2010
0

Hoe fotografeer je wilde dieren van dichtbij zonder dat het al te veel tijd kost en je niet het gevaar loopt levend opgevroten te worden? Daar hebben twee Britse natuurfotografen een antwoord op: een camera met buggy!

Wilde dieren in Afrika fotografeer je niet even met een druk op de knop. Maar de broers Will & Matt Burrard-Lucas hebben een oplossing gevonden om het wel een stuk gemakkelijker te maken. Zij schroefden een spiegelreflexcamera met twee flitsers op een soort buggy met vierwielaandrijving en stuurden hun creatie, de Beetlecam genaamd, op pad.

Dichtbij

De op afstand bedienbare buggy met camera kwam op die manier dicht bij olifanten, bizons en leeuwen en zo kon het wagentje de dieren op een bijzondere manier fotograferen. Vanaf afstand kon met een druk op de knop de foto gemaakt worden. Het enige nadeel lijkt dat je niet vanuit het standpunt van de camera kunt zien of je het goede shot hebt, maar vanaf een afstand moet kunnen inschatten wat het uiteindelijke resultaat zal worden.

Vandalisme

De dieren leken zich minder bedreigd te voelen door het kleine karretje dan door de aanwezigheid van mensen. Alleen die leeuwen bleken een lastiger uitdaging dan gedacht, want zij gingen er met de camera vandoor. De buggy werd wonderbaarlijk genoeg heelhuids teruggevonden, maar de camera was kapot.

Poging twee

Gelukkig gaven de bedenkers van de Beetlecam niet op en stuurden zij hun tweede camera op avontuur. Dit leverde indrukwekkende foto's op van wilde dieren, gefotografeerd vanuit een ongebruikelijk perspectief.


Cameraval

De 'traditionele' manier van wilde dieren fotograferen gaat door middel van het uitzetten van zogeheten cameraval. Met geluk loopt de olifant door een onzichtbare infraroodstraal waardoor de camera flitst. Voor deze manier van fotograferen heb je dus erg veel tijd en geduld nodig. De twee natuurfotografen zien in hun Beetlecam de oplossing. Deze zomer gaan zij weer naar Afrika om unieke plaatjes te schieten.

Bekijk de uitvinding

BeetleCam Project Teaser from Will & Matt Burrard-Lucas on Vimeo.Meer weten? Kijk dan op Burrard-Lucas.com.


Foto door: Sunny.reisreporter.nl

en krijg iedere week het beste reisnieuws gratis in je mailbox.
Volg Columbus Magazine ook via Twitter, Facebook en Hyves.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Gevaarlijkste dier ter wereld?

Genadeloze haaien, giftige slangen en sterke leeuwen schieten vaak als eerst te binnen als je denkt aan gevaarlijke dieren. Er is echter ook een sluwe 'moordenaar' waar je niet zo snel aan zult denken...

2
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Wildlife Fotograaf 2009 bekend

BBC Wildlife Magazine en het Natural History Museum in Londen organiseren jaarlijks de grootste wedstrijd voor natuurfotografie. De winnaars zijn bekend en zullen ook in Nederland te zien zijn.

1
Reisnieuws
Wildlife Afrika verdwijnt

Binnenkort is het wildlife in Afrika net zo zeldzaam als in Europa, aldus het tijdschrift ‘African Journal of Ecology’.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.