Reisnieuws

Top-10 irritaties in vliegtuig

Gepubliceerd: 29 jun 2010
6

In opperbeste stemming stap je het vliegtuig in, op weg naar misschien wel je droombestemming. Totdat dat kind begint te jengelen, de buurman ellenlange oninteressante verhalen begint te vertellen of je de stoel van je buurman in je nek krijgt. Herkenbaar? Columbus stelde de top-10 ergernissen tijdens het vliegen samen.

Een greep uit de ruime selectie:


1. Kick it

Met stip op één staat het schoppen tegen de stoel. Het is ook zeer irritant als mensen zich overeind hijsen terwijl ze aan de stoel voor zich hangen. Vooral kinderen hebben hierin een groot aandeel. Die kindervoetjes en -beentjes zitten namelijk geen seconde stil.

2. Mama!!!!

Ach ja, die kinderen ook. Spelende kinderen die gek doen zijn aandoenlijk, maar kinderen die huilen en zeuren kunnen, zeker op een lange vlucht, behoorlijk op de zenuwen gaan werken. Vooral wanneer deze kinderen in het bezit zijn van een stel ouders dat er niet in weet te slagen ze tot bedaren te brengen.
Vaak hebben kinderen, met name tijdens het stijgen en landen, last van oorpijn. Een snoepje of kauwgumpje kan dan veel helpen.

3. Open, dicht, open, dicht

De één wil net gaan slapen als de ander ontwaakt. Gevolg: ergernissen om het open- of dichtdoen van het raamluikje. De verantwoordelijkheid ligt eigenlijk bij diegene die aan het raam zit. Maar probeer elkaars slaaptijden te respecteren en in goed overleg het raam open of gesloten te houden.


4. Verschillende standjes

Het eten wordt geserveerd en je zit net klaar om aan te vallen. En dan ineens besluit je buurman te gaan slapen, waardoor je je tafel inclusief maaltijd in je maag gedouwd krijgt. Sommige passagiers zullen de stoel zelfs de hele reis in de ligstand laten. Ook naar de wc gaan lijkt onmogelijk wanneer de buurman je klem heeft gezet.

5. Modderpoel

Langdurig gebruik maken van het toilet terwijl er een rij mensen staat te wachten; sommige mensen lijken de ruimte te gebruiken als badkamer. Zij komen fris weer voor de dag na een opfrissessie van twintig minuten en laten de ruimte achter alsof er een storm heeft plaatsgevonden. Ook al wordt het toilet weer schoongemaakt door personeel, vergeet niet dat het geen hotelkamer is en dat medereizigers er ook gebruik van moeten maken.

6. Wie het eerste ruikt....

Misschien denk je dat je nieuwe parfum heerlijk ruikt, of dat je helemaal geen parfum nodig hebt. Je medereizigers kunnen daar heel anders over denken. Neem voordat je naar het vliegveld vertrekt een lekkere douche en laat het daarbij. Dat is voor iedereen het prettigst.

7. Blablabla

Alleen reizen kan eenzaam zijn en misschien heb je de neiging om anderen te vertellen waar je naar toe gaat of wat je allemaal hebt meegemaakt op reis. Toch kan jouw geklets tegen wildvreemde mensen voor die mensen een grote ergernis zijn. Vooral als je niet weet wanneer het moment is om stil te zijn.


8. Maatje meer

Iedereen dient natuurlijk met hetzelfde respect behandeld te worden. Maar eerlijk gebiedt te zeggen, het kan best irritant zijn als net jij naast die hele dikke man of vrouw zit in het vliegtuig. Daardoor wordt je plek in beslag genomen en kun je geen kant meer op. Er kan een hele klimpartij ontstaan wanneer je even naar het toilet moet. En andersom geldt uiteraard hetzelfde; als reiziger met overgewicht is het ongetwijfeld geen pretje mensen in de weg te zitten.

9. Inflight Entertainment

In de minder luxe klasse wordt, als je geluk hebt, een film afgespeeld om de tijd te doden. Dit gebeurt soms nog op de kleine tv's die in het gangpad of boven de stoelen hangen. Helaas hangen ze vaak te dichtbij of te ver weg. Het resultaat is vaak een pijnlijke nek wanneer je steeds omhoog moet kijken of pijnlijke ogen van het knijpen omdat de ondertiteling niet te lezen is op dat scherm vijf meter verderop.

10. We zijn er bijna

Nog voordat de riemen los mogen, zijn de meeste passagiers al opgestaan. Geheel tegen de regels in moeten de schoenen snel aan en de cabins snel leeg zodat ze als eerste naar buiten kunnen rennen. Dat eeuwige ongeduldige gedrag zorgt voor veel irritaties.


Al eerder gaf Columbus een klein overzicht van irritaties tijdens het vliegen. De informatie was het resultaat van een onderzoek onder honderd reizigers.


Wat vind jij nou echt vervelend of waar irriteer jij je mateloos aan? Deel je ervaringen hieronder.


1e foto door: Hestermaasdam.reisreporter.nl
2e foto door: Phynella.reisreporter.nl
3e foto door: Manuela.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Grootste irritaties van hotelgasten

Je kent het wel, je gaat op reis met het vooruitzicht op een topvakantie. Eenmaal bij jouw bestemming aangekomen, verandert een rustgevende vakantie in een paar stressvolle dagen. Er is een online enquête afgelegd om de grootste irritaties op een...

0
Reisnieuws
Blijf van mijn stoel af!

Iedereen heeft er weleens last van: irritante medepassagiers in het vliegtuig. British Airways vroeg zich af wat de meest irritante gewoontes zijn voor Nederlandse reizigers en heeft daarom een enquête afgelegd.

9
Reisnieuws
Toeterverbod voor Chinezen

De hele dag door getoeter aan je hoofd, daar wordt je niet blij van. Van stinkende taxi’s ook niet. Taxichauffeurs die geen Engels spreken, kunnen ook heel vervelend zijn. En spugen op straat is gewoon smerig. Toch? Met de Olympische Spelen in he...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Chantal88

Door: Chantal88 • Geplaatst op

Gaan staan in het gangpad terwijl het riemen vast teken nog aanstaat. En dan zo snel mogelijk uitstappen, het liefst nog voor de mensen op rij 1 terwijl ze zelf op rij 8 zitten. Argh!

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Mensen die ook al niet eens kunnen wachten met hat aanzetten van hun telefoon als ze het vliegtuig uit zijn. Wat een volledige afhankelijkheid kunnen mensen ontwikkelen van een telefoon. sms, telefoon, email allerlei ellende kunnen mensen niet nog even 10 minuten inhouden na een paar uur in het vliegtuig.

Saya

Door: Saya • Geplaatst op

Vind steward(essen) vaak irritant. Vanwege de droge lucht in het toestel drink ik graag behoorlijk wat water tijdens de vlucht. Vaak krijg je dan zo'n klein bekertje dat het na 2 slokken op is en water in flesjes uitgeven lijkt bij sommige maatschappijen een aanslag op t budget. Als je dan wat vaak om water/service vraagt dan laten met name de westerse stewardessen je nog wel eens doorschemeren dat je eigenlijk een lastige klant bent. Zo heb ik ook bijna eens "ruzie" gehad met een KLM dame omdat zij vond dat ik geen recht had op een tweede broodje. Raar, want bij KLM betaal je toch al vlug de hoofdprijs voor een intercontinentale vlucht, dan kan er toch wel een broodje zo groot als je handpalm vanaf dacht ik....

martijnenjessika

Door: martijnenjessika • Geplaatst op

Ik erger me in het vliegtuig aan mensen die naast je zitten (tussen jou en het gangpad in) en die in een diepe slaap vallen zodra ze gaan zitten. Als je naar de wc wil, of tijdens een lange vlucht even heen-en-weer wil lopen, krijg je ze nauwelijks wakker. Vooral de Chinezen kunnen heel goed coma-slapen...
Ik word er soms wel jaloers van, ik doe geen oog dicht in een vlieguig, maar de persoon naast je ligt gewoon in een coma en komt fris en fruitig op de plaats van bestemming aan.

Tweede ergernis: grote groepen Chinezen die echt geen enkel woord Engels spreken en dus verward raken als de stewardess iets uitlegt. Tijdens een vlucht naar Ecuador maakten we een tussenstop in Guayaguil, een uurtje voor de eindbestemming Quito. De 200 Chinezen in het vliegtuig moesten net als wij naar Quito, maar ze wilden allemaal met hun handbagage uitstappen in Guayaguil. De stewardessen hadden de grootste moeite om iedereen weer op de plek te krijgen. En toen moesten de visum-briefjes nog ingevuld worden...

Jessminder74

Door: Jessminder74 • Geplaatst op

Ik vind het heel irritant als een vlucht vertraging heeft doordat er passagiers zijn die rustig een beetje gaan winkelen en daardoor vergeten dat ze allang aan boord hadden moeten zijn. Of nog erger; die het geen ene fluit kunnen schelen dat er 400 mensen op hùn zitten te wachten! Ook ergerlijk; bagage die er weer af moet worden gehaald, kost veel tijd en iedereen zit rustig 2 uur te wachten omat er weer idioten zijn die van alles aan boord hebben meegenomen wat niet mag (wisten ze ook wel) of omdat ze op de vlucht zijn geweigerd wegens mogelijk smokkelen van drugs (gebeurde mij op een vlucht naar Curacao)......van mij mogen deze lui een vliegverbod krijgen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.