Reisnieuws

Huurauto van de toekomst?

Gepubliceerd: 17 jun 2010
0

Is dit de (huur)auto van de toekomst? Volgens General Motors wel. De Amerikaanse autofabrikant, die in het verleden de benzineverslindende en vermaledijde Hummer op de markt bracht, denkt nu opeens ‘groen’ en lanceert deze zomer de EN-V (Electric Networked Vehicle) op de World Expo in Sjanghai.

De EN-V (spreek uit: envie) is een tweewieler en –zitter met elektrisch oplaadbare motoren, en dus CO2-neutraal. Het autootje heeft nog het meeste weg van een uit de kluiten gewassen stofzuiger en is ontworpen met de grote stad in gedachte — over pakweg twintig jaar leeft tweederde van de wereldbevolking in stedelijke gebieden en dat betekent nog meer milieuvervuiling en opstoppingen.

Ideaal voor citytrips

Om dat laatste probleem tegen te gaan is de EN-V klein — op een gemiddelde parkeerplek passen maar liefst vijf EN-V’tjes — en kan het zichzelf besturen en files vermijden door middel van een combinatie van gpsapparaten, digitale kaarten, sensoren en camera’s. De ideale huurauto dus voor een citytrip!
De EN-V zal naar verwachting als eerste door de straten van Chinese metropolen als Sjanghai en Beijing tuffen.

Bekijk de EN-V
en krijg iedere week het beste reisnieuws gratis in je mailbox.
Volg Columbus Magazine ook via Twitter, Facebook en Hyves.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Wereld rond in MG Midget

Dat een onschuldige weddenschap kan uitlopen tot een wereldreis, dat bewees de Engelse Mr. Locock wel. Samen met zijn MG Midget oldtimer, genaamd Bridget, reisde hij de wereld rond.

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
VIDEO: Auto wordt bijna koekblik

Slagbomen zijn er voor de veiligheid, maar bomen die van slag zijn... Die kunnen best gevaarlijk zijn! Tenzij je natuurlijk een onverwoestbare auto hebt, die overal tegen kan. Of gewoon heel erg veel geluk...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.