Reisnieuws

Voorkom diefstal in je hotelkamer

Gepubliceerd: 15 jun 2010
3

Paspoort en geld in de kluis, ramen dicht en kamerdeur op slot. Logische handelingen die je verricht voordat je het hotel verlaat en de omgeving gaat verkennen. Toch is dit niet voldoende; vaak is het kinderlijk eenvoudig om zonder sleutels een hotelkamer binnen te komen.

Inbrekers verzinnen steeds weer nieuwe manieren om jouw hotelkamer binnen te komen. Vaak lukt ze dat met de meest normale voorwerpen, zoals een elastiekje, ijzerdraadje of creditcard. Besef je daarom ook dat je spullen nooit helemaal veilig zijn op je kamer, hoe goed beveiligd en verstopt dan ook. Columbus heeft een paar schrikbarende voorbeelden voor jou een rijtje gezet, met tips om diefstal zo veel mogelijk te voorkomen.1. Personeel

In de meeste hotels hebben de kluisjes een algemene code die alleen bekend is onder het personeel. Zo is het kluisje toch open te krijgen, mocht je je code zijn vergeten. Maar meer dan dat, het is ook een uitgelezen kans voor het personeel om jouw kluisje leeg te roven. Zonder schade aan je kamerdeur en kluisje, is het bijna onmogelijk om te bewijzen dat je slachtoffer bent geworden van diefstal. Dat maakt het niet makkelijk om vergoeding te krijgen van je verzekering.


2. Inbraak

Veel deuren van hotelkamers zijn slecht beveiligd. Met simpele voorwerpen als een creditcard, ijzerdraadje, botermes of zelfs een elastiekje is het al mogelijk om deuren te openen. Bekijk ter voorbeeld maar eens de filmpjes. Weten wat je tegen de inbraak kunt doen? Lees dan hieronder verder!
Tips om diefstal te voorkomen

Zet als je weg gaat het geluid van je televisie hard aan en hang het 'do not disturb' bordje op, dan houden veel inbrekers het sneller voor gezien.Als je er voor kiest om het kluisje niet te gebruiken, stop dan je waardevolle spullen waar inbrekers het niet verwachten te vinden. Denk aan achter de spoelbak van het toilet, de spiegel, of stop het tussen je vuile onderbroeken. Of neem je waardevolle spullen altijd mee.Sluit alle ramen en deuren als je weg gaat. Maak voor de reis een backup van al je belangrijke laptopbestanden.

Geen trek in slingerende vieze onderbroeken in je hotelkamer? Er is nu ook de Skid Mark Safe, een onderbroek met onmisbare 'sporen van gebruik'. Verberg deze onderbroek niet, maar leg hem juíst in het zicht. Diegene die zich daar aan waagt moet wel echt een vaste maag hebben! In de onderbroek zit een geheim vakje waar geld, sieraden en je paspoort in kan worden opgeborgen. De Skid Mark Safe kun je voor $19,95 (ongeveer €16,70) bestellen bij eFind Out The Truth.

Is er toch ingebroken?

Bel dan eerst zelf de politie. Geef het daarna door aan de hotelmanager en laat weten dat de politie al onderweg is. Managers zijn vaak veel behulpzamer als ze weten dat er straks politiemannen op de stoep staan. Verander na inbraak direct van kamer en sta er op dat je een een opnieuw gecodeerde sleutel krijgt (indien het hotel sleutelkaarten gebruikt).Laat nooit je laptop in de kamer staan als je weg bent. Als het niet handig is om hem mee te nemen, verstop hem dan in je auto, koffer, of vraag aan de hotelbalie of ze hem willen opbergen.

en krijg iedere week het beste reisnieuws gratis in je mailbox.
Volg Columbus Magazine ook via Twitter, Facebook en Hyves.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Nederland gaat wijs op reis

Afgelopen week gaf minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken het startsein voor de Wijs op Reis-campagne. Dit is een overheidscampagne om de Nederlandse toerist te waarschuwen voor onder andere zakkenrollers en pech op de weg.

0
Reisnieuws
Verzekeraar schuw voor laptop

Op vliegvelden verdwijnen wekelijks 12.000 laptops, volgens een onderzoek door het Amerikaanse Ponemon Institute. De verzekeringspolis blijkt in veel gevallen niet of slechts gedeeltelijk dekking te bieden voor het verlies of de diefstal.

0
Reisnieuws
Voorbereid op reis

Een goede voorbereiding voordat je op reis gaat is erg belangrijk. Het is tenslotte vervelend om slecht verzekerd in het buitenland te stranden. Daarom zetten wij hier een paar tips op een rij voor een goed begin van de reis.

0

Reacties van bezoekers Reageer

woutbakker

Door: woutbakker • Geplaatst op

Ik reis al meer dan 25 jaar over de hele wereld en ben nog nooit iets kwijtgeraakt. Het is vaak een kwestie van logisch nadenken en niet voor het goedkoopste willen gaan.

Twinkle

Door: Twinkle • Geplaatst op

"...stop dan je waardevolle spullen waar inbrekers het niet verwachten te vinden. Denk aan achter de spoelbak van het toilet, de spiegel, of stop het tussen je vuile onderbroeken..."

In veel low-budget hotelkamers in verre landen zijn er niet zoveel mogelijkheden om iets te verstoppen, de kamer is vaak kaal en zonder badkamer.
Wat er wel vaak instaat is een houten stoel of tafeltje.

De truc die wij vaak gebruiken is een setje ooghaakjes met schroefdraad meenemen (ook altijd handig voor het ophangen van je klamboe of waslijntje) en draai er een paar onder de stoel of tafel in de dwarslatjes.
Span nu criscross een touwtje door de oogjes zodat er een 'netje' ontstaat. Hierin kun je goed een mapje/geldriem o.i.d. hangen.

Een inbreker zal niet zo snel onder een simpele stoel kijken...

my 2 ct

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Bizar, maar helaas waar. Die onderbroek zie ik niet zo zitten, ziet er wel afschrikwekkend uit.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.