Reisnieuws

Augmented Reality: Londen + NY

Gepubliceerd: 29 mei 2010
0

We schreven enige tijd geleden al over de mogelijkheden van Augmented Reality, maar deze twee layers willen we je niet onthouden. Duik in het verleden van Londen en in wat de toekomst van New York had kunnen zijn.

Augmented Reality? Wat? Deze technologie werkt met de ingebouwde kompas en GPS van de nieuwste generatie telefoons - iPhones en Android telefoons. In combinatie met de camera weet je telefoon niet alleen waar je bent, maar ook waar je naar kijkt.

Waar moet je zijn


In de laag die over het beeld op je beeldscherm gelegd wordt, zie je direct wat het gebouw aan de overkant van de straat is, waar de leukste winkels in de buurt zijn en hoe hotels en restaurants gewaardeerd worden door andere reizigers.

Stap in het verleden

De technologie wordt nu niet alleen maar toegepast voor het heden, maar ook voor het verleden en de toekomst - of eigenlijk wat de toekomst had kunnen zijn. Via een app van het Museum of London kan je door je telefoon zien hoe bepaalde plekken er in het verleden uitgezien hebben. Een zelfde soort applicatie is er voor de Berlijnse muur, deze werkt met Layar.

Forum Romanum

Historische foto's worden over het huidige beeld heen gelegd. Een beetje zoals de boekjes die je bijvoorbeeld bij het Forum Romanum in Rome kan kopen: foto's van het heden, waar je een half doorzichtig beeld van hoe het ooit geweest is overheen legt. Zo zie je in Londen schoenpoetsers aan het werk bij een metrostation op Picadilly Circus.


Glazen overkapping

Voor de app van historisch Londen werden echte foto's gebruikt, maar die zijn voor de New Yorkse applicatie niet beschikbaar. Deze layer toont namelijk aan de hand van ontwerptekeningen hoe de stad eruit had kúnnen zien. Wat te denken van een glazen overkapping over een deel van de stad, of bruggen vol appartementen over de Hudson?

Phantom City

De applicatie voor New York wordt aangeboden door het Museum of Phantom City, een digitaal museum dat met moderne technologie van de hele stad een museum wil maken. Zowel de Londen- als de New York-app zijn alleen voor de iPhone verkrijgbaar.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Reis met Augmented Reality

Vanaf nu hoef je nooit meer iets te missen doordat je met je neus in een reisgids zit. Bekijk nu je gids terwijl je om je heen kijkt, door het scherm van je mobiele telefoon. Met de nieuwe technologie 'Augmented Reality' is het mogelijk om met je ...

0
Reisnieuws
Reisgids voor je mobiel

Ben je op vakantie en weet je echt even niet meer waar je naartoe moet? Geen nood, Martinair heeft nu een reisgids die je overal ter wereld kunt downloaden naar je mobiele telefoon.

0
Reisnieuws
Vertalen met je mobiele telefoon

Jezelf verstaanbaar maken in een ander land wordt een stuk makkelijker met je mobieltje! Steape, een leverancier van software voor telefoons, heeft speciale vertaalmodules voor 17 vreemde talen gelanceerd. Met dit programmaatje op je gsm kan je ee...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.