Reisnieuws

De oceaan over op plastic flessen

Gepubliceerd: 03 jun 2010
0

Een tocht van 20.000 kilometer over de Stille Oceaan is al behoorlijk heldhaftig te noemen. Rijkeluiszoon en milieuactivist David de Rothschild legt de lat hoger en maakt een statement door de reis te maken met een catamaran gemaakt van 12.500 plastic flessen.

Ondanks zijn zeeziekte is David toch aan de oversteek van vier maanden begonnen met zijn catamaran 'de Plastiki'. Op 20 maart hijsde hij de zeilen en begon hij aan zijn lange tocht. Tijdens zijn reis doet hij ecologisch kwetsbare plaatsen aan zoals de Great Pacific Garbage Patch, een drijvend continent van afval. Met deze reis hoopt David aandacht te krijgen voor de opwarming van de aarde en verontreiniging van de oceanen.

De Plastiki

De Plastiki is genoemd naar het vlot Kon-Tiki van Thor Heyerdahl, die in 1947 de Stille Oceaan overstak. Op de website van de Plastiki kun je de reis van David de Rothschild en zijn mannen volgen. Je kunt zelfs je eigen minitiatuur van de boot nabestellen. Uiteraard wordt aan het einde van de reis de hele boot gerecycled.

Bekijk hoe de Plastiki is gemaaktRondleiding op de boot
Foto door: Luca Babini

en krijg iedere week het beste reisnieuws gratis in je mailbox.
Volg Columbus Magazine ook via Twitter, Facebook en Hyves.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
VIDEO: Afvaleiland spoelt aan

Misschien heb je de beelden van het afvaleiland in de Stille Oceaan wel eens gezien. De ‘Great Pacific Garbage Patch’ is door zeestromingen ergens tussen Amerika en Azië ontstaan en is naar schatting minstens twee keer zo groot als de staat T...

1
Reisnieuws
VIDEO: Film Oceans in de Bioscoop

Disney neemt je mee voor een diepe duik in de zee, met de nieuwe documentaire Oceans. Deze opvolger van Earth (2007) laat je kennis maken met de onderwaterwereld door de ogen van alle wezens die daar leven.

0
Reisnieuws
Nieuw klimaatboek Al Gore

Na An Inconveniant Truth komt klimaatgoeroe en Nobelprijswinnaar Al Gore met een nieuw boek op de markt, genaamd 'Our Choice'.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.