Reisnieuws

Special: Top-10 Treinreizen

Gepubliceerd: 15 jun 2010
1

Als je bij treinreizen denkt aan je dagelijkse traject Utrecht-Amsterdam, dan heb je de BBC-serie ‘Great Railway Journeys’ nooit gezien. Negen van de ervaren reizigers die meewerkten aan het programma schrijven in het boek ‘De mooiste treinreizen van de wereld’ over hun ervaringen onderweg. Dit zijn volgens deze experts de állermooiste treinreizen.

Volgende (9) >>



Van Halifax (Canada) naar Vancouver


Bergbeklimmer – hij bedwong onder meer vier keer de Mount Everest – Chris Bonington pakte het meteen goed aan. Zijn treinreis ging dwars door Canada, van de oostkust naar de westkust. Hemelsbreed zo’n 5800 kilometer. Langs steden als Montreal, Toronto en Calgary, maar ook dwars door de Canadese Rocky Mountains.

Hij schrijft: ‘Bij het rijzen van de zon verbreedde de vallei zich, waardoor de rivier zich rustig door het malse boerenland kon slingeren. Vlotten van boomstammen kwamen omlaag drijven en lieten ontsnapte stammen als reusachtige luciferhoutjes op de oever achter. Er kwamen meer stadjes, ook grotere steden die langzaam aan elkaar groeiden tot de stadsbebouwing van Vancouver. De reis was bijna voorbij. Hij had mij bijna drie weken gekost.’





deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Special: Top-10 Wildlife foto´s

Wildlifefoto's. Dat er groot talent schuilt in deze categorie, dat bewezen de Reisreporters al vorig jaar tijdens de Animal Planet Wildlife competitie. Het populaire onderwerp leverde als maandthema april ruim 1200 foto's op en plaatste de redacti...

10
Reisnieuws
Door: Veerle Maris
SPECIAL: Top 10 Vulkanen

De net uitgebarste vulkaan in IJsland mag dan een 'hot item' op het nieuws zijn, dit is lang niet de enige vulkaan die onze aardbol rijk is. Om maar eens dicht bij de actualiteiten te blijven, deze week een vulkanen top-10.

0
Reisnieuws
Door: Christa Klop
Special: Top 10 Stadsbeelden

In maart was het maandthema voor de Reisreporters: Stadsbeelden. We hadden keuze uit vele mooie foto's van stadsbeelden, bij deze een top 10!

12

Reacties van bezoekers Reageer

Richie

Door: Richie • Geplaatst op

Leuk om te lezen! Ik mis in deze lijst de treinreis vanuit Los Mochis (mexico) naar Chihuahua (ook mexico) door de Copper Canyon. Werkelijk een fantastische treinreis met super mooie uitzichten over de immense bergketens.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.