Reisnieuws

Huur een vriend in het buitenland

Gepubliceerd: 28 mei 2010
0

Het is behoorlijk frustrerend dat alle leuke, hippe en nieuwe plekjes bijna niet in reisgidsen te vinden zijn. Daarom is het handig om op reis een local aan je zijde te hebben die je de ins en outs van een stad laat zien.

Voor iedereen die geen groot internationaal netwerk heeft, kun je in contact komen met locals via Rent a Local Friend.
De Braziliaanse Alice Moura is de oprichtster van Rent a Local Friend en wil mensen laten ervaren hoe een stad écht is. Toen Moura in Londen woonde, hield ze een weblog bij over al haar avonturen in de stad. Een lezer was erg enthousiast over haar leuke verhalen en vroeg haar of ze hem een rondleiding door de stad wilde geven. Na een fantastische tour en een nieuwe vriendschap was het idee voor Rent a Local Friend geboren.

Kom wereldwijd in contact

Als je een stad verkent met een local, ervaar je een stad vaak heel anders dan wanneer je alleen een reisgids gebruikt. Je komt vaak op unieke plekken terecht die nog onbekend zijn voor andere toeristen. Je krijgt de kans om te proeven aan hoe het leven er écht aan toe gaat in een stad. Momenteel kun je via de website in contact komen met locals uit vijftien grote steden, waaronder Londen, Shanghai, New York, Parijs en Buenos Aires. Voor een kleine contributie kun je een local 'inhuren' die je de leukste plekjes van zijn stad laat zien. Voor € 80 kun je met drie personen Parijs iin een halve dag verkennen. Voor een volle dag in New York ben je voor drie personen $140 (ongeveer € 114) kwijt.

Zelf een vriend huren? Kijk dan op Rentalocalfriend.com


Foto door: erictkindt.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Laat je rondleiden door locals

Een stad leer je vaak pas écht kennen door insidertips van locals. Op de nieuwe website Guided By A Local kun je snel in contact komen met locals die je graag hun échte stad willen laten zien.

0
Reisnieuws
Drie onmisbare reiswebsites

Reisreporter.nl is natuurlijk je favoriete plek om reiservaringen en -tips uit te wisselen, maar mis ook deze drie andere reiswebsites niet. Of je nu wilt weten of je tegelijk met vrienden in het buitenland bent, wat de New Yorkers de beste kapper...

0
Reisnieuws
Reis met Augmented Reality

Vanaf nu hoef je nooit meer iets te missen doordat je met je neus in een reisgids zit. Bekijk nu je gids terwijl je om je heen kijkt, door het scherm van je mobiele telefoon. Met de nieuwe technologie 'Augmented Reality' is het mogelijk om met je ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.