Reisnieuws

Special: Top-10 Gevaarlijkste dieren

Gepubliceerd: 18 mei 2010
3

Er leven een heleboel dieren op onze aardbol die je liever niet in een tijdens een onbewaakte wandeling tegenkomt. Wat dacht je van de neushoorn, de zwarte weduwe of de hyena? Allemaal dieren die het in hun mars hebben om flink wat slachtoffers te maken. Hoewel het geen goed idee is om vriendschap met deze dieren te sluiten, maken zij statistisch gezien het minst aantal menselijke slachtoffers. Wil je weten welke dieren dat dan wel doen? Columbus heeft de meest gevaarlijke dieren voor je op een rij gezet.

Volgende (9) >>

10: De haai


Films als Jaws en Deep Blue Sea hebben de reputatie van de haai niet echt goed gedaan. Het beeld dat in de films wordt geschetst komt natuurlijk niet uit het niets. Haaien staan bekend om hun roekeloze aanvallen. Vooral de witte haai wordt vaak aangewezen als schuldige bij aanvallen op mensen, wat vaak onterecht is. De grondhaai en tijgerhaai zijn een stuk agressiever en hebben veel meer dodelijke slachtoffers op hun naam staan. Gelukkig is het aantal dodelijke slachtoffers door haaien relatief laag als je het vergelijkt met het aantal aanvallen.


Slachtoffers: gemiddeld 100 doden per jaar
Leefomgeving: Florida, Australië, Hawaï en Zuid-Afrika
Werkwijze: met hun sterke tanden en krachtige kaken vallen haaien hun prooi aan. Met hun kaken kunnen haaien door bijna alles heen bijten. Door de speciale tandenstuctuur hebben ze veel grip op het slachtoffer en zullen ze niet snel loslaten.
Overlevingstechnieken: haaien lijken een pesthekel te hebben aan de kleuren oranje en geel. Draag deze kleuren dus niet als je de zee in gaat. De zoogdieren kunnen bloed ruiken op vele kilometers afstand; ga daarom niet het water in als je een snee of open wond hebt. Het is slimmer om in groepen het water in te gaan: haaien vallen vaker een prooi aan dat alleen is. Als je wordt aangevallen, sla de haai dan op zijn neus en probeer zijn ogen uit te steken.Foto door: Ibrich.reisreporter.nl


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Special: In de voetsporen van...

Honderden afbeeldingen en landkaarten verzamelde Robin Hanbury-Tenison voor zijn boek ‘De zeventig beroemdste reizen aller tijden’, over beroepsreizigers als Christoffel Columbus, Marco Polo, Abel Tasman, maar ook Neil Armstrong. Goed voor een...

1
Reisnieuws
Door: Christa Klop
Special: Speciale instructies

Hoe zorg je dat passagiers geboeid naar veiligheidinstructies kijken? Luchtvaartmaatschappijen bedenken steeds meer manieren om de aandacht te trekken voor hun veiligheidsvideo's. Dat levert vaak leuke, hilarische en bijzondere filmpjes op. Columb...

2
Reisnieuws
Door: Christa Klop
Special: Top 10 Stadsbeelden

In maart was het maandthema voor de Reisreporters: Stadsbeelden. We hadden keuze uit vele mooie foto's van stadsbeelden, bij deze een top 10!

12

Reacties van bezoekers Reageer

woodstock

Door: woodstock • Geplaatst op

wat een fantastische foto is dit!

henkies13

Door: henkies13 • Geplaatst op

Mocht je nu toch onverhoopt met een haai in aanraking komen, zijn ogen uitsteken heeft geen zijn, een haai sluit zijn ogen als hij aanvalt!!!!! Het meest effectieve is de haai bij zijn kieuwen te raken, dit is de zwakste plek van de haai. Om echt te voorkomen dat een haai je uberhaupt zou aanvallen als je er één tegen komt, is doodstil blijven drijven als een dobbertje, spartelen of trappen maakt de haai alleen maar nieuwsgieriger. Wil echt meer informatie? www.sharkschool.nl of kijk eens naar de film Sharkwater. Dan weet je direct wie het gevaarlijkste "dier" op aarde is. O ja! wist je dat er in 2008 80 mensen gebeten zijn door een haai. Weet je hoeveel mensen er in 2008 gebeten zijn door mensen allen al in Newyork???
Jazeker 1500.

henkies13

Door: henkies13 • Geplaatst op

Het laatste stukje over dat haaien bloed ruiken en dus moet je niet de zee ingaan is echt de grootste onzin die ik heb gehoord. Ook dat haaien aggressief zijn en aanvallen is grote onzin. Er zijn altijd omstandigheden die maken dat een haai vaak per ongeluk, een mens bijten. Als je haaien bv gaat voeren (zoals vorig jaar in Egypte bij St Johns is gebeurd) kan een haai je aanvallen. Dit doen ze niet omdat een mens een prooi is maar je bent op dat moment een concurrent. Is er ooit in de geschiedenis weleens een mens echt opgegeten door een haai??????? Nee dus, wij smaken niet lekker en zijn geen prooi, ook ons bloed is niet aantrekkelijk voor haaien.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.