Reisnieuws

Snelweg naar Mt. Everest

Gepubliceerd: 09 jul 2007 1
Over een paar maanden wordt het weer een stukje makkelijker om de Mount Everest te beklimmen. Als het allemaal mee zit kun je dan over een geasfalteerde weg aan de Tibetaanse kant van de berg naar het Everest Base Camp op 5200 meter hoogte lopen... of rijden natuurlijk.
China is al begonnen met het asfalteren van de 108 kilometer lange weg. Het project dat vijftien miljoen euro gaat kosten, wordt onder andere uitgevoerd om het dragen van het olympisch vuur naar de top van de Mount Everest te vergemakkelijken tijdens de Olympische Spelen in 2008. Daarnaast moet het de belangrijkste route voor bergbeklimmers en wandelaars worden.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Snelweg naar Mt. Everest"

  • profile image comment

    Ze zouden de aarde nog opblazen als ze er geld mee konden verdienen. Blijft er dan echt niks meer echt??! :.-(

    Door Specie • geplaatst op 2008-11-26 13:38:05

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...