Reisnieuws

'Reis niet naar Thailand'

Gepubliceerd: 17 mei 2010 0
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuza) heeft zondagavond het reisadvies voor Thailand aangescherpt en ontraad alle reizen naar Thailand. Het Calamiteitenfonds heeft de gevaarlijke situatie erkend en gaat over tot het uitkeren van reisgelden.
Met dit advies erkent het MinBuza en het Calamiteitenfonds dat er een hoog veiligheidsrisico in Thailand is, waardoor voor reizigers levensbedreigende situaties kunnen ontstaan.

Het Calamiteitenfonds

Het Calamiteitenfonds stelde op 17 mei vast dat er al vanaf 14 mei sprake is van een calamiteit in Thailand. Dat betekend dat de kosten die je hebt gemaakt voor reisaanpassingen binnen Thailand vanaf 14 mei tot en met heden in aanmerking komen voor vergoeding. Hetzelfde geld voor soortgelijke reisaanpassingen die nog gemaakt moeten gaan worden

Indien je een reis naar Bangkok hebt geboekt kun je die vanaf 30 dagen voor vertrek hun reis kosteloos annuleren. Voor annuleringen, wijzigingen of terugvragen van kosten kun je je tot je reisorganisator wenden.

Lees de hele regeling op de website van het Calamiteitenfonds.

Gewelddadige confrontaties

Al sinds 12 maart is de politieke situatie in Thailand zeer gespannen. De 'Roodhemden', aanhangers van de voortvluchtige oud-premier Thaksin Shinawatra, houden een deel van Bangkok bezet. Zij eisen de ontmiddelijke aftreding van de regering en vervroegde verkiezingen. Door gewelddadige confrontaties tussen de betogers en veiligheidstroepen zijn er inmiddels al 33 doden en 239 gewonden gevallen.

Ex-premier Thaksin Shinawatra

Thaksin is in 2006 door het leger afgezet wegens corruptie en is daarna naar het buitenland gevlucht om een celstraf te ontlopen. Miljardair Thaksin wordt vooral aangehangen door arme inwoners van het platteland en arbeiders. Er wordt verwacht dat de confrontaties de komende dagen voortduren.

Contact gegevens

De Nederlandse Ambassade in Bangkok blijft wegens de gevaarlijke situatie gesloten, maar Nederlanders die in Thailand zitten kunnen nog wel contact opnemen.

Er wordt geadviseerd om dat via de e-mail te doen:
ban-ca@minbuza.nl
bangkok.veiligheid@gmail.com (tijdelijk adres)

In noodgevallen kun je vanuit Thailand de ambassade bereiken via de volgende telefoonnummers:
0066 81 920 13 29
0066 86 008 63 40

Reizigers en Nederlandse ingezetenen in Thailand wordt aangeraden zich te registreren op de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok, Netherlandsembassy.in.th. Zo kan de ambassade in geval van nood reizigers contacteren, onder andere via SMS. Reizigers wordt geadviseerd om de website van de ambassade te volgen voor nieuwe informatie.

Overstappen Bangkok

Voor reizigers die op de luchthaven van Bangkok overstappen op andere vluchten bestaat er geen probleem.


Foto: kmeijs.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De week van de Columbus-community in beeld

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden van wildlife en we hebben een bijzonder straatbeeld voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden naar de topfoto’s?

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden v...

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...