Reisnieuws

Bestemming met deadline

Gepubliceerd: 06 jul 2007 1
Hoe vaak zeggen we niet: '‘Daar wil ik ook op een dag naartoe'’. Dat we het tijdstip maar vooruit blijven schuiven lijkt niet zo erg. Maar sommige droombestemmingen laten niet eeuwig op zich wachten.
Bestemmingen als Cuba, Tibet en Patagonië staan aan de rand van grote veranderingen. In Patagonië smelten de ijskappen van de immense gletsjers door opwarming van de aarde. In Tibet, thuis van de Dalai Lama, wordt de komende jaren meer welvaart en een vloedgolf aan Chinese toeristen verwacht. En Cuba, land van sigaren en salsa, begint aan een post-Castro tijdperk waarbij het tijdloze karakter snel verloren zal gaan. Er hangt een deadline aan sommige bestemmingen, en daarom wil Summum Reizen hier de aandacht op richten.


Voor Patagonië is de beste reistijd oktober tot maart. Als je naar Tibet wilt, zijn de beste maanden hiervoor juli, september en oktober. Cuba is het hele jaar door gunstig.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Bestemming met deadline"

  • profile image comment

    Graag wil ik even reageren op het berichtje van Laura Koedam. Zij schrijft dat het hele jaar door een gusnstige reistijd is voor Cuba. Dit is zeker niet het geval. De beste reistijd ligt tussen eind oktober en eind april. Dan ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 27 graden. In de loop van mei stijgt de temperatuur, valt er meer regen, en is er is de luchtvochtigheid erg hoor. Dus geen aangenaam weer om leuke dingen te doen. De temperatuur kan oplopen tot ver boven de 30 graden. Dan is er het orkaan seizoen. Normaal staken de eerste orkanen begin september de kop op. In 2006 begon het orkaanseizoen half augustus en loopt tot de tweede helf van oktober. Geen gusstige tijd om naar Cuba te gaan. Over de veranderingen die er na het Castro-tijdperk kunnen ontstaan tast een ieder nog in het duister. Wie nog een ongerept en 'tijdloze' Cuba wil zien moet NU heen gaan. Robinson (Rinus Vrijdag)

    Door Robinson • geplaatst op 2008-01-06 15:55:18

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...