Reisnieuws

Drie onmisbare reiswebsites

Gepubliceerd: 08 mei 2010
0

Reisreporter.nl is natuurlijk je favoriete plek om reiservaringen en -tips uit te wisselen, maar mis ook deze drie andere reiswebsites niet. Of je nu wilt weten of je tegelijk met vrienden in het buitenland bent, wat de New Yorkers de beste kapper van de stad vinden of een enorm overzichtelijk reisschema nodig hebt, je kunt hier terecht.

3 onmisbare websites om vóór en tijdens je reis te raadplegen:


Dopplr


Dopplr is een soort Facebook voor frequente reizigers. Op de website vul je je reisplannen in en je ziet meteen wie uit je netwerk op hetzelfde moment op dezelfde locatie is. Dopplr geeft tips over waar te eten en slapen en wat er te doen is in de stad. Doel van de website was in eerste instantie zorgen dat bevriende (zakelijke) reizigers nooit meer pas achteraf hoorden dat ze tegelijk in dezelfde stad geweest waren. Inmiddels is de service voor iedereen bruikbaar en ook als je eenmaal een date met vrienden in het buitenland geregeld hebt, biedt Dopplr handige tips. Wist jij bijvoorbeeld dat je voor het állerbeste – biologische - ijs van Rome bij ‘Il Gelato di San Crispino’ in de Via Panetteria moet zijn? Dankzij de tip van ene Kaihroun nu wel. Weet je meteen waar je met elkaar een ijsje kunt halen.


TripIt


Waar het bij Dopplr vooral gaat om het sociale aspect, wil TripIt eerder je persoonlijke assistent tijdens het reizen zijn. En de website slaagt hier verbazingwekkend goed in. Het werkt simpel: forward al je vlucht- en hotelreserveringen naar plans@tripit.com en de website verwerkt de informatie tot een reisschema. Compleet met kaarten, routebeschrijvingen, weersvoorspellingen en andere tips. TripIt heeft de optie om een restaurant, concertkaartjes en dergelijke te reserveren vanuit je online reisschema. Extra handig zijn de apps voor de iPhone, Blackberry en Androidphones, waardoor je de informatie ook tijdens het reizen constant bij de hand hebt. Inclusief updates; zo schijnt TripIt je zelfs eerder te berichten over vluchtvertragingen dan de luchtvaartmaatschappijen zelf.

Yelp


Waar zit het beste restaurantje, waar vind je het leukste hotelletje en wat zijn niet te missen bezienswaardigheden? Yelp heeft zich volledig gestort op het geven van deze informatie. ‘Yelpers’ schreven al meer dan 10 miljoen tips; niet alleen over restaurants en hotels, maar ook over bijvoorbeeld kappers, dokters en antiekwinkeltjes. Het zijn vooral locals die tips over hun eigen stad geven, dus betrouwbaarder advies kun je niet krijgen. Zoek op ‘cheap dinner’ in Londen en Yelp geeft je 822 tips. De zoekterm ‘good haircut’ in New York levert 651 tips op. Yelp is op dit moment te gebruiken voor steden in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. En uiteraard zijn er ook apps voor de iPhone, Blackberry en Androidphones. Zo loop je nooit meer hongerig of met enorme rugpijn door een grote stad, zonder het flauwste idee waar je moet zijn.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Centrum Singapore volledig WIFI

Binnenkort kun je in het centrum van Singapore waar je maar wilt een draadloze verbinding starten. De overheid laat er een draadloos netwerk aanleggen waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Hiermee hoopt ze het internetgebruik en de bereikbaa...

0
Reisnieuws
Gratis internet tijdens de reis

Mail checken en thuisblijvers op de hoogte houden zorgt eigenlijk alleen maar voor hoge kosten in internetcafé's. Onnodig! Neem je eigen laptop mee op vakantie en zoek op waar je gratis gebruik kunt maken van WiFi-netwerken met WeFi.com.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.