Reisnieuws

VIDEO: zo bouw je een Boeing

Gepubliceerd: 04 mei 2010
0

Heb je ooit om je heen gekeken in een vliegtuig en stilgestaan bij de enorme hoeveelheid werk die in het maken van zo'n machine gaat zitten? Van de motoren tot de stoelbekleding, alles wordt door mensenhanden aangebracht.

In dit timelapse-filmpje zie je hoe een Boeing 737 van frame tot vliegklaar in elkaar gezet wordt. Het lijkt bijna een routineklusje, maar bedenk je eens wat er gebeurt als ze één schroefje vergeten...

Basketbal-Boeing

De Boeing in de video is bedoeld voor Southwest Airlines en werd op 23 april onthuld. Southwest staat bekend om de opvallende tekeningen op hun vliegtuigen. Zo zijn er ook drie orka-Boeings en een basketbal-Boeing. Aan het exemplaar van de video, de 'Florida One', werd gedurende 8 dagen door 32 mensen gewerkt. Er werd zo'n 175 liter verf gebruikt, in 16 verschillende kleuren.

Populair

De Boeing in de video is van Southwest Airlines, maar ook veel Nederlandse luchtvaartmaatschappijen vliegen met het model 737. De eerste werd in 1967 vervaardigd, KLM en Transavia namen de 737 in 1986 in hun vloot op. Er zijn ondertussen meer dan 5000 exemplaren gefabriceerd (de 5000e was voor Southwest Airlines) en elke 9 seconden stijgt er ergens ter wereld een 737 op.


Bekijk de video
Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Video: Extreme take-off

De piloot van een 747-Cargo met volle lading op een erg korte startbaan probeert het toestel op tijd de lucht in te krijgen. De motoren draaien op vol vermorgen...

0
Reisnieuws
Video: Extreme doorstart

Een extreme doorstart in Lissabon. De piloot probeert te landen, maar het mislukt compleet.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.