Reisnieuws

Reis met Augmented Reality

Gepubliceerd: 29 apr 2010
0

Vanaf nu hoef je nooit meer iets te missen doordat je met je neus in een reisgids zit. Bekijk nu je gids terwijl je om je heen kijkt, door het scherm van je mobiele telefoon. Met de nieuwe technologie 'Augmented Reality' is het mogelijk om met je Android mobieltje of iPhone je omgeving te verkennen.

Door de ingebouwde GPS en het kompas herkent je telefoon niet alleen waar je bent, maar ook waar je naar kijkt. Zo kun je in één oogopslag zien wat het gebouw aan de overkant van de straat is, wat de leukste winkels in de buurt zijn en hoe hotels en restaurants gewaardeerd worden door andere reizigers.

Toevoeging aan de échte wereld

Augmented Reality vervaagt de lijn tussen de echte en virtuele wereld. Op het scherm zie je je omgeving, met nieuwe elementen, zoals informatie en tips over wat er in de buurt te doen en te zien is. Augmented Reality is dus iets heel anders dan Virtual Reality, waar de omgeving volledig computergegenereerd is.
Een duidelijke videodemonstratie van Augmented Reality is te zien op de website van The Guardian.

Applicaties

Ben je er klaar voor om je wereld op een nieuwe manier te ontdekken? Columbus zet de beste Augmented Reality-applicaties van dit moment voor je op een rij.


1. Layar
Bij Layar kan iedereen zijn eigen ‘laag over de echte wereld’ aanmaken. Op je scherm zie je dus je omgeving, én alle tips en informatie die in de laag is opgeslagen. Het is dus eigenlijk een soort filter. Veel bedrijven bieden hun eigen lagen aan om hun bedrijf en producten te promoten. Zo zijn er lagen om huizen te bekijken die te koop staan, de leukste feesten te spotten of om snel een pinautomaat te vinden. Je kunt zelf ook je eigen laag maken met bijvoorbeeld je favoriete restaurants, die je vervolgens kunt delen met vrienden. Layar is gratis en kan gebruikt worden op alle Android toestellen en de iPhone 3GS. Op de website van Layar kun je bekijken welke lagen er in verschillende landen te krijgen zijn.

Download Layar voor de iPhone of voor je Android telefoon.


2. Wikitude
Dit programma neemt informatie van Wikipedia over en legt het over de wereld die we kunnen zien. Bekijk van tevoren thuis of een bepaalde bezienswaardigheid op je route ligt en ontdek deze ter plaatse met Wikitude. Momenteel zijn er wereldwijd 350.000 bezienswaardigheden te vinden met Wikitude.

Download Wikitude voor de iPhone of voor je Android telefoon.


3. Compass Guide
Momenteel werken de makers van Wikitude aan een nieuwe applicatie van Lonely Planet: de Compass Guides. Alle informatie die te vinden is in de reisgidsen wordt daarin geïmplementeerd. Momenteel zijn de Compass Guides alleen te downloaden in de Verenigde Staten. Er wordt echter wel gewerkt aan een wereldwijde versie, dus interessant om in de gaten te houden!

4. Google Goggles
Google Goggles werkt net weer even anders. De zoekmachine heeft haar gigantische database gekoppeld aan afbeeldingen en foto's. Dus nu kun je naast zoeken op woorden, ook zoeken met een afbeelding. Neem een foto met je telefoon en Google laat je alle pagina's zien die gerelateerd zijn aan je foto. Het programma is alleen beschikbaar voor Android telefoons via de Android Market.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Veerle Maris
Reiziger versus toerist

De bestemmingen die je bezoekt wil je natuurlijk zo goed mogelijk leren kennen. Met een verdwaald gezicht, ongepaste kleding en je reisgids met alleen tien hotspots lukt dit alleen niet altijd en dat komt je kennismaking met de locatie niet ten go...

7
Reisnieuws
Door: Christa Klop
Google vertaalt foto's op gsm

Zit je in een restaurant in het buitenland, maar kan je de menukaart niet lezen omdat je de taal niet spreekt? Dan maak je gewoon een foto met je mobieltje. Het nieuwste snufje van Google zorgt ervoor dat vreemde woorden op foto's vertaald kunnen ...

1
Reisnieuws
Check je vlucht met Google

Urenlang wachten op het vliegveld omdat je vlucht toch later vertrekt, is vanaf nu verleden tijd. Google komt met een applicatie waarmee je de actuele vertrek- en aankomsttijden van vliegtuigen kunt checken.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.