Reisnieuws

Trombosetest in vliegtuigen

Gepubliceerd: 25 apr 2010
0

Tintelende tenen en slapende benen na lang stilzitten in het vliegtuig? Daar is een oplossing voor gevonden.

Wetenschappers ontwikkelen een trombosetest die met één enkele druppel bloed kan meten hoe groot de stolling in het bloed is. Het gaat om een geautomatiseerde plastic strip, lijkend op een plastic polshorloge, die vliegensvlug kan beoordelen of men het risico loopt trombose op te lopen.

Vroeger

Van oudsher deed men rekoefeningen om trombose te voorkomen, deze nieuwste manier zorgt ervoor dat er sneller ingegrepen kan worden.
De tests worden afgenomen op Trombose patiënten, zwangere vrouwen, zwaarlijvige mensen en rokers. De resultaten worden gelezen door een kleine scanner.

Longembolie

Immobiliteit op lange vluchten kan voor trombose zorgen en wanneer een behandeling daartegen niet snel genoeg volgt dan kan dit lijden tot een longembolie, hierdoor kunnen de longen instorten en hartfalen kan? het gevolg zijn.

Diabetes

Zoals diabetici momenteel in staat om hun suikerpeil in de gaten te houden met één prik in de vinger, zo hoopt men dat het ook voor (mogelijke)trombose patiënten makkelijker wordt om het stollingsproces in de aderen in gaten te houden.


Multifunctioneel

Het plastic polshorloge meet daarnaast de lichaamstemperatuur en de vochtigheid van de huid. Personen met een pacemaker kunnen het horloge dragen als alarm. Het apparaatje meldt wanneer veel elektromagnetische velden in de buurt zijn.

De test zal ook voor huisartsen en ziekenhuizen beschikbaar zijn, zodat patiënten binnen mum van tijd de uitslag krijgen en niet dagen hoeven te wachten op de resultaten uit het lab.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Expliciet handboek stewardessen

Air New Zealand wil graag het allerbeste voor haar passagiers. Maar de instructies in het handboek dat nu is uitgegeven voor het personeel, gaan wel heel ver.

0
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Vlieg 2010 in met de Airbus380

Ben je ook zo benieuwd hoe het is om in 's werelds grootste passagierstoestel te vliegen? Dan is misschien nu je kans: de Airbus 380 wordt namelijk ingezet als nieuwjaarsattractie.

0
Reisnieuws
Mexico sluit mayaruïnes

Geen plek in Mexico lijkt meer veilig te zijn voor de gevreesde varkensgriep. Dinsdag werd bekend gemaakt dat alle archeologische sites worden gesloten.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.