Reisnieuws

Wel compensatie bij aswolk

Gepubliceerd: 16 apr 2010
0

Hoewel normaliter vliegmaatschappijen niet verplicht zijn passagiers compensatie te betalen bij vertraagde vluchten als gevolg van gevaarlijk weer, krijgen passagiers die gestrand zijn door de Ijslandse aswolk wél compensatie.

Dat heeft EU-commissaris Siim Kallas gezegd. Inwoners van de EU kunnen het vliegticket omboeken naar een andere datum of krijgen hun ticket vergoed door de luchtvaartmaatschappij.
Naast deze compensatie hebben reizigers recht op geld voor eten, drinken en onderdak, oftewel ‘verzorgingskosten’. De kosten die gemaakt zijn door een hotel te boeken op de reisbestemming worden niet terugbetaald.

Informatie

Volgens Europese regelgeving hebben de pechvogels ook recht op informatie. De luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht de informatie die ze voorhanden hebben aan de passagiers te geven.

Inmiddels is het aansluiten geblazen in de rij bij autoverhuurbedrijven en tickets voor de internationale treinen en bussen. De Thalys heeft al extra treinen ingezet, maar voor vandaag is alles volgeboekt.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Aswolk: Icelandair vliegt wél

Tot nu toe is het nog steeds 1-0 in de wedstrijd aswolk versus de mens. Duizenden reizigers strandden op de Nederlandse vliegvelden, toen om 18.00 uur gisteravond het vliegverkeer compleet werd stilgelegd. De enige maatschappij die nog wel vliegt ...

0
Reisnieuws
Vertraging? Krijg €600 terug!

Door de uitspraak die de rechter vorige week in Haarlem heeft gedaan is het als passagier een stuk makkelijker geworden om geld terug te krijgen bij vertraagde vluchten. Er hoeft geen rechtbank meer aan te pas te komen, want je kunt de vergoeding,...

15
Reisnieuws
Geld bij vertraagde vlucht

Met de nieuwste EU-wet die vandaag door het Europees Hof van Justitie is vastgesteld, wordt het wachten op een vertraagd vliegtuig een stuk minder vervelend. Passagiers die meer dan drie uur vertraging oplopen hebben recht op een vergoeding van de...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.