Reisnieuws

Koop huis Sicilië voor €1

Gepubliceerd: 11 apr 2010 0
Een tweede huis in het buitenland is een droom voor velen. Die droom lijkt nu makkelijker waar te maken, want in het Siciliaanse dorpje Salemi staan huizen te koop voor maar € 1.
Door: Christa Klop
Het lijkt te mooi om waar te zijn. En in zekere zin is dat het ook. Met de goedkope prijs wil de gemeente het aantrekkelijk om een huis te kopen én de lokale economie steunen. Het addertje? Nadat je het huis voor slechts € 1 hebt gekocht, moet je het huis wel restaureren voor minimaal € 100.000. Het huis moet er volgens de originele stijl uit komen te zien en gebouwd zijn volgens traditionele methoden met hulp van lokale arbeiders.

Salemi

De stad Salemi ligt in de provincie Trapani, in het zuidwesten van Sicilië, Italië. Het heeft ongeveer 11.000 inwoners. De omgeving is voornamelijk bekend om de zoutwinning en wijnen. De huizen die te koop zijn, hebben de aardbeving van 1968 overleefd en zijn dringend aan renovatie toe. De huizen zijn sindsdien nooit meer bewoond.

Project

Het project is opgestart door burgemeester Vittorio Sgarbi. Hij hoopt hiermee de historische stad meer in trek te brengen bij huiszoekenden en het historische centrum van een ondergang te redden. In een persconferentie kondigde Sgarbi aan dat er wordt gewerkt aan een wet die zorgt voor de voortzetting van het project. In de persconferentie stelde de Italiaanse Minister van Cultuur Sandro Bondi: 'Het initiatief is een voorbeeld voor andere onbevolkte traditionele dorpen in Italië.'

Beschikbaarheid

Voor dit project zijn duizend huizen beschikbaar. Er zijn al meer dan 10.000 mensen die interesse hebben getooond en vanuit de hele wereld stromen de aanmeldingen binnen. Het project trekt met name veel buitenlanders die dromen van een leven in Italië. Je kunt je aanmelden via de site Italian Property Consultants.


Foto door: Phynella.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De week van de Columbus-community in beeld

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden van wildlife en we hebben een bijzonder straatbeeld voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden naar de topfoto’s?

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden v...

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...