Reisnieuws

EU breidt zwarte lijst uit

Gepubliceerd: 31 mrt 2010
0

De Europese Commissie heeft de zwarte lijst uitgebreid van vliegtuigmaatschappijen die geen vluchten naar landen binnen de Europese Unie mogen organiseren. De zwarte lijst van vliegtuigen telt nu negentien pagina's.

Bepaalde toestellen van Iran Air hebben een vliegverbod gekregen. Ook vliegmaatschappijen uit Soedan en de Filippijnen zijn niet langer welkom. Dit is het gevolg van een aantal ongelukken, inspecties van de vliegtuigen en weinig toezicht door autoriteiten uit de betreffende landen.

Verbod

Bij Iran Air gaat het om de vliegtuigen die normaal gesproken worden ingezet op regionale en binnenlandse routes. Het gaat hierbij voornamelijk om de Fokker 100-vloot. Het vliegverbod betreffende Soedan vaardigde de Europese Comissie uit tegen alle Soedanese luchtvaartmaatschappijen, omdat de autoriteiten van het land voortdurend de internationale regels voor toezicht overtreden.
De vliegmaatschappij TAAG Angola Airlines is van de zwarte lijst afgehaald en mag de EU weer met bepaalde toestellen betreden, omdat het bedrijf genoeg verbeteringen heeft aangebracht om te voldoen aan de minimale eisen.

Zwarte lijst

Passagiers die een maatschappij boeken die niet op de zwarte lijst staat, weten dat het veilig is om daarmee te vliegen. Maatschappijen op de zwarte lijst houden zich niet aan de veiligheidsvoorschriften. De Europese Commissie hanteert strenge eisen wat betreft de toelating van luchtvaartmaatschappijen. Maar liefst 278 maatschappijen uit zeventien landen kennen een vliegverbod door de EU.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Twee vliegtuigongelukken

Het Nederlandse nieuws opende de week met de bonussen van ING. In de VS en Japan hadden de media heel andere dingen aan het hoofd: op beide continenten kopten ze over een vliegtuigcrash.

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Vliegtuig crasht bij Schiphol

Vanochtend is op luchthaven Schiphol een Boeing 737 met 127 passagiers en 7 bemanningsleden neergestort. Hierbij zijn negen doden en vijftig gewonden gevallen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.