Reisnieuws

VIDEO: Dolfijnen blazen bellen

Gepubliceerd: 29 mrt 2010 1
Dat de dolfijn één van de slimste diersoorten is, is inmiddels bekend. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat ze de Amerikaanse marine helpen bij onderwateroperaties? De dolfijnen in deze video wonen in Seaworld en hebben een heel eigen bellenblaas-spel bedacht.
Tot grote verbazing van hun verzorgers en het publiek maken ze bellen door hun blaasgat. Vervolgens spelen ze hiermee door de bellen met hun neus rond te draaien en erin te bijten om ze groter en kleiner te maken. Als de bellen uit elkaar drijven, weten de dolfijnen ze door golfbewegingen te maken weer aan elkaar te krijgen.

Aftroeven

Het lijken vooral de vrouwtjes te zijn die plezier hebben in het spel. Ze proberen elkaar af te troeven door steeds perfectere en grote cirkels te maken en hier doorheen te zwemmen. Het bellen blazen is geen gezamenlijk activiteit: als een andere dolfijn naar een mooie bel toe zwemt, wordt de bel kapot gemaakt.

Zelf bedacht

Voor zover bekend zijn de bewoners Seaworld in Orlando de eerste dolfijnen die dit spel spelen. Volgens de verzorgers is het dan ook iets dat ze zichzelf aangeleerd hebben.

Bekijk hier de video
Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "VIDEO: Dolfijnen blazen bellen"

  • profile image comment

    Fantastisch! Hoe doen ze het???! En dan te bedenken dat deze dieren in Denemarken door jonge mannen op afschuwelijke wijze massaal worden afgeslacht om te bewijzen dat ze echte kerels zijn. Wie zijn hier eigenlijk de slimste wezens op aarde?

    Door Specie • geplaatst op 2010-04-01 14:28:54

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Win 2x een Thule Crossover Rolling Duffel

Het was nog nooit zo makkelijk om aan een supersonische reistas te komen. Voor jezelf én voor je beste vriend. Je bent maar een stap verwijderd van fijne reistas waar je al je reisgear in mee kunt nemen.

Het was nog nooit zo makkelijk om aan een supersonische reistas te komen. Voor jezelf én voor je beste vriend. Je bent maar een stap verwijderd van fi...

Word jij happy van de Happy Road in Vietnam?

In de provincie Ha Giang, in het noordelijke puntje van Vietnam, vind je een van de grootste reisgeheimen van Zuidoost-Azië: de QL4C, ook wel de Happy Road genoemd. Hier zijn schrijver Mark Mackintosh en fotograaf Tim Bilman op roadtrip gegaan. Benieuwd naar welke tips zij hebben over deze spectacul...

In de provincie Ha Giang, in het noordelijke puntje van Vietnam, vind je een van de grootste reisgeheimen van Zuidoost-Azië: de QL4C, ook wel de Happy...

Fantastische foto's: toppers van de week

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de Week ook een bijbehorende knaller van een tip. De foto is wel op een hele bijzondere plek gemaakt. Benieuwd waar?

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de We...