Reisnieuws

VIDEO: Dolfijnen blazen bellen

Gepubliceerd: 29 mrt 2010 1
Dat de dolfijn één van de slimste diersoorten is, is inmiddels bekend. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat ze de Amerikaanse marine helpen bij onderwateroperaties? De dolfijnen in deze video wonen in Seaworld en hebben een heel eigen bellenblaas-spel bedacht.
Tot grote verbazing van hun verzorgers en het publiek maken ze bellen door hun blaasgat. Vervolgens spelen ze hiermee door de bellen met hun neus rond te draaien en erin te bijten om ze groter en kleiner te maken. Als de bellen uit elkaar drijven, weten de dolfijnen ze door golfbewegingen te maken weer aan elkaar te krijgen.

Aftroeven

Het lijken vooral de vrouwtjes te zijn die plezier hebben in het spel. Ze proberen elkaar af te troeven door steeds perfectere en grote cirkels te maken en hier doorheen te zwemmen. Het bellen blazen is geen gezamenlijk activiteit: als een andere dolfijn naar een mooie bel toe zwemt, wordt de bel kapot gemaakt.

Zelf bedacht

Voor zover bekend zijn de bewoners Seaworld in Orlando de eerste dolfijnen die dit spel spelen. Volgens de verzorgers is het dan ook iets dat ze zichzelf aangeleerd hebben.

Bekijk hier de video
Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "VIDEO: Dolfijnen blazen bellen"

  • profile image comment

    Fantastisch! Hoe doen ze het???! En dan te bedenken dat deze dieren in Denemarken door jonge mannen op afschuwelijke wijze massaal worden afgeslacht om te bewijzen dat ze echte kerels zijn. Wie zijn hier eigenlijk de slimste wezens op aarde?

    Door Specie • geplaatst op 2010-04-01 14:28:54

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

4x Kerst rond de wereld, maar dan nét effe anders

Terwijl Nederland traditiegetrouw het gourmetstel afstoft en een kerstboom in huis haalt, wordt kerst elders in de wereld op héle andere manieren gevierd. Dit zijn de vier, uh, interessantste …

Terwijl Nederland traditiegetrouw het gourmetstel afstoft en een kerstboom in huis haalt, wordt kerst elders in de wereld op héle andere manieren gevi...

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...