Reisnieuws

Vlieg in 3 uur naar Australië

Gepubliceerd: 24 mrt 2010
0

Lange intensieve vluchten om de andere kant van de wereld te bereiken behoren binnenkort tot het verleden. Tests hebben bewezen dat vliegen met een hypersonisch vliegtuig realiteit kan worden.

Bij experimenten in de Australische Outback hebben militaire wetenschappers een vliegtuig getest dat een snelheid weet te behalen van maar liefst 5.840 km per uur. De snelheid waarmee het vervoersmiddel door de lucht gaat is twee zo snel als de snelste straaljager en zes keer sneller dan een gewoon lijnvliegtuig. Met zulke snelheden kun je in een kleine drie uur van Londen naar Sydney vliegen.

Wetenschap

De wetenschappers van het Australische en het Amerikaanse leger zijn bezig met de ontwikkeling van deze nieuwe technologie, dat Hypersonic International Flight Research Experimentation genoemd wordt. Hypersonisch betekent dat er een snelheid behaald wordt, dat minimaal vijf keer zo snel is als de snelheid van geluid (ongeveer 1200 km/u) door de lucht.

Kritiek

Aanvankelijk werd dit snelle vliegtuig als te gevaarlijk gezien om mee te vliegen op een gecontroleerde manier. Noah Schatman legt in in het tijdschrift Popular Mechanics uit dat het vliegtuig nu wel onder controle kan worden gehouden door de unieke vormen van het voertuig.
Passagiers hoeven niet bang te zijn als proefkonijn te moeten fungeren, want de technologie zal eerst verder ontwikkeld worden voordat er mee gevlogen zal worden. Het nieuwe vliegtuig zal eerst voor militaire doeleinden gebruikt worden voordat toeristen er gebruik van zullen kunnen maken.
Wanneer het vervoermiddel toegankelijk wordt voor de commerciële sector, is nog niet bekend.Foto door: avanbrakel.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Vanaf 2012 slapen in ruimtehotel

Hotelketens beconcurreren elkaar doorgaans met stuntprijzen. Eén hotel doet hier niet aan mee, maar bekijkt alles liever van een afstand.

0
Reisnieuws
Eerste hotel in de lucht

De Franse ontwerper Jean-Marie Massaud heeft een spectaculair, walvisvormig luchtschip bedacht dat dienst moet doen als hotel. De Manned Cloud biedt reizigers niet alleen een luxe verblijfplaats met een prachtig panoramisch uitzicht maar is tegeli...

0
Reisnieuws
Vliegen op biobrandstof

De laatste tijd is alles groen, dus het was een kwestie van wachten op milieuvriendelijke kerosine voor vliegtuigen. En die komt er! Op dit moment is Virgin Atlantic in samenwerking met Boeing en General Electric (de motorproducent) bezig met het ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.