Reisnieuws

Piste Alpe d'Huez smelt weg

Gepubliceerd: 23 mrt 2010 0
Misschien hebben sommigen mensen het beeld van witte bergen alweer verruild voor witte stranden, maar als je ooit nog van de besneeuwde Alpe d'Huez wilt genieten, moet je toch opschieten. De sneeuw dreigt hier namelijk geheel te verdwijnen.
De achttien kilometer lange piste in Frankrijk ligt op Glacier de Sarenne en is de langste zwarte piste ter wereld. De gletsjer verloor sinds de zomer van 2003 in totaal ruim zeven meter ijs. Wetenschappers denken dat het ijs over tien jaar verdwenen zal zijn.

Oplossing

Tot enkele jaren geleden was het op deze gletsjer nog mogelijk om ’s zomers te skiën. De laatste keer dat dit gebeurde is nu vijf jaar geleden. De Alpe d’Huez heeft al een oplossing gevonden om het sneeuwgebied niet te hoeven verliezen. De directeur van het skigebied is van plan het smeltwater van de gletsjer op te vangen in een meer en van dit water sneeuw te maken. Dit kan dan weer met sneeuwkanonnen de pistes opgeschoten worden. Hiermee komt de gletsjer niet terug, maar de sneeuwlaag wel.

Inpakken

Andere skigebieden als Zermat en Val Thorens werden eerder al beschermd door ze in te pakken. De smeltende gletsjers die smolten werden ingepakt met folie om warmte af te stoten.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...