Reisnieuws

VIDEO: Altijd tent bij de hand

Gepubliceerd: 21 mrt 2010
2

Het zou weleens dé uitkomst voor backpackers kunnen zijn: een tent die in je jas zit. Toch weer een paar kilo minder om mee te sjouwen. Maar claustrofobisch moet je niet zijn als je in de JakPak slaapt.

De JakPak draag je overdag als jas en als je wilt gaan slapen, haal je een soort slaapzak onder uit je jack. Dit is de onderkant van de tent. De bovenkant - een soort afdakje - komt uit je capuchon. Hier zit ook een muskietennet aan vast.

Lijkzak

Een beetje vreemd ziet het er wel uit, deze nieuwste uitvinding op reisgebied. Niet erg als je in the middle of nowhere bent, maar op een camping zullen andere kampeerders toch even willen checken of het geen lijkzak is.

Comfort

Als je rondtrekt, maak je het jezelf een stuk makkelijker met de JakPak. Vraag is alleen hoe comfortabel het slapen in de minitent is.Veel kou houdt de dunne stof niet tegen, dus een slaapzak zal geen overbodige luxe zijn. En op een ondergrond van gras ligt het weliswaar prima, maar op een stenen ondergrond is een matje wel prettig.

Idioot

De meningen zijn dan ook nog verdeeld. Op Twitter lopen de reacties uiteen van 'Iedereen zou een JakPak moeten hebben' tot 'Zag je er als kampeerder nog niet idioot genoeg uit?' Op Flickr zijn in elk geval al tientallen foto's van mensen in JakPak te vinden.

Inschrijven

Als je zelf interesse hebt in een JakPak, kan je je op deze website vast inschrijven. De één kilo wegende jas/tent moet aan het einde van deze lente beschikbaar zijn. Je betaalt er wel ruim € 180 ($250) voor.

Ingewikkeld? In dit filmpje krijg je een JakPak-instructie.
Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: onbekend
Slapen in Mongoolse tent

In Mongolië slaap je meestal in yurts: trekkerstenten van vilt. Vanaf nu kun je echter ook in Nederland in een echte Mongoolse tent overnachten, en wel in Otterlo op de Veluwe.

0
Reisnieuws
Met een tentje op Antarctica

Antarctica als reisbestemming betekent een koude tocht. Kamperen zal dan ook niet als eerste bij je opkomen als je hiernaartoe gaat. Toch is het mogelijk om in een tent te overnachten op het ijs.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Webmaster Saphira

Door: Webmaster Saphira • Geplaatst op

Beste Astrid,

Dank voor de melding. De video is nu vervangen.
Veel kijkplezier! ;-)

De Webmaster.

astridclaessen

Door: astridclaessen • Geplaatst op

Kunnen jullie het probleem me het videofilmpje verhelpen?
Op dit moment verschijnt de mededeling "Dit is een privevideo...." en speelt hij niet af.
Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.